koncertek

2021.07.03. 08:11

A Pentele-híd lábánál fesztiváloztak a dunavecseiek

Tizenötödik alkalommal rendezte meg hagyományos gasztronómiai és kulturális programját Dunavecse önkormányzata. A hídi vásárt és fesztivált idén is a szokott helyszínen, a Pentele-híd lábánál tartották meg.

Gulyás Sándor

Sikere volt a koncerteknek

Forrás: Beküldött fotó

Elsőként a kulináris élvezetek jutottak a főszerephez. A program főzőversennyel kezdődött, ahol a profi és amatőr szakácsok mérték össze tudásukat. A legtöbben ez alkalommal is ragaszkodtak a megszokott ízekhez és alapanyagokhoz. Az ételeket hozzáértő szakemberek értékelték. A zsűri döntése alapján az első helyet id. Gelencsér István érdemelte ki ízletes marha­pörköltjével. Második Vadász Enikő lett, aki édesapja nyomdokaiba lépve szintén egy hagyományos ízekre épülő birkapörköltet készített, megelőzve a „Saci Macit”, akinek bográcsából egy, úgynevezett öregbirka-pörkölt került ki. Különdíjban részesült Horváth Zoltán Ferenc gazdag ízvilágú pincepörköltje.

A rendezvény hivatalos megnyitóját délután tartották. Font Sándor országgyűlési képviselő és Vörös Sándor, Dunavecse polgármestere mondott köszöntőt, illetve értékelte a főzőversenyt. Az eredményhirdetés után Sós Fecó lépett színpadra, a 70–80-as évek ABBA-slágereit az ABBA Sisters hozta el Duna­vecsére. A fesztivál záróprogramjaként több száz ember tapsolt Kasza Tibinek és zenekarának. A rendezvényt kirakódóvásár színesítette, illetve a Dunavecsei Egészségfejlesztő Iroda ingyenes állapotfelmérést, vagyis vérnyomás- és vércukorszint-mérést tartott.

Sikere volt a koncerteknek
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!