készülődés

2021.06.03. 12:26

Újraindul a nagykőrösi kulturális élet

Wass Albert-esttel, az ünnepi könyvhét és a VII. Kőrösi Möggyfesztivál programsorozatával indul újra a kulturális élet júniusban Nagykőrösön – tájékoztatta hírportálunkat Juhász Nándor, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ igazgatója.

Horváth Péter

A legutóbbi rendezvényen is minden fogásban megjelent a meggy

Forrás: MW

Fotó: BUS_CSABA

Június első programját pénteken tartják, a nemzeti összetartozás napja alkalmából Rékasi Károly Wass Albert-estje Szerelmem, Erdély címmel látható, melyet a nagy érdeklődésre való tekintettel a kulturális központ színháztermében rendeznek meg.

A 92. Ünnepi Könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok programsorozata június 8-án kezdődik és 11-éig tart. Szinte minden napra esik író-olvasó találkozó: többek között a rendezvény vendége lesz a Nagykőrösről elszármazott Komlós Kinga író, aki Dugonics András Irodalmi Díjat kapott, krimi regény kategóriában 3. helyezett lett. Vadadi Adrienn író, újságíró, óvónő interaktív találkozóra hívja a gyerekeket június 10-én, Játsszunk mesét! címmel. Találkozhatnak az olvasók Tomor Anita bestselleríróval és Budai Lottival, az ismert történelmiregény-szerzővel.

A Déryné Program keretében a Mikszáth Kálmán – Deres Péter Szent Péter esernyője című vígjáték bemutatója lesz június 9-én, a Zenthe Ferenc Színház közreműködésével.

A legutóbbi rendezvényen is minden fogásban megjelent a meggy
Fotó: MW

Nagy erőkkel készülnek a tavaly elmaradt VII. Kőrösi Möggyfesztivál megrendezésére is a Cifrakertben. A szervezők úgy állították össze a június 26. és 28. közötti programfolyamot, hogy a család minden tagja megtalálja a neki megfelelőt az idei kínálatban. A nyitónapon a Magna Cum Laude lép színpadra, de a második napon is illusztris előadók várják a kilátogatókat: fellép Csocsesz, Delhusa Gjon, Tóth Gabi és az Apostol is. A gyerekeknek Tompeti és Barátai ad koncertet.

Az esemény gerincét a meggy, illetve a nagykőrösi möggy jelenti majd. Lesz főzőverseny és Nagykőrös díjnyertes meggyes süteményét kínálják majd a látogatóknak, de minden gasztronómiai elemben megjelenik majd a jelképpé vált piros gyümölcs. Möggyfesztivál Ráadást tartanak 28-án vasárnap, ahol a Lili bárónő című, kétfelvonásos operettet láthatják a nézők a Cifrakertben.

A nagykőrösi intézmény csatlakozik a Múzeumok éjszakája országos programsorozathoz is. A múzeumban többek között családi vetélkedők, szabadulószoba, zseblámpás éjszakai tárlatvezetés és a régi Nagykőrös régészeti múltjának kincsei várják majd a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!