galériával

2021.06.17. 21:20

Kovács Emil Lajos műveiből nyílt tárlat Kecskeméten

Kovács Emil Lajos erdélyi plein air festő műveiből nyílt kiállítás csütörtökön Kecskeméten, a Spaletta étteremben.

Horváth Péter

A Kecskeméti Szalon rendezésében, Kovács Emil Lajos Erdélyi festőművész tárlatának megnyitója a Spaletta Étteremben.

Fotó: BUS CSABA

A Kecskeméti Szalon kulturális rendezvénysorozat nyitányaként Kovács Emil Lajos erdélyi festőművész képeiből nyílt tárlat csütörtökön a kecskeméti Spaletta étteremben, az Itt Vagyunk, Támogatunk Egyesület szervezésében.

Kovács Emil Lajos 1967. július 4-én született Szatmárnémetiben és itt végzett a Művészeti Iskolában, festészet szakon 1985-ben. A Szatmári Alkotóház tagja 1987-től, melynek 2001 és 2009 között elnöke is volt. A Nagybányai Egyetem festészet szakán tanult tovább, itt 2011-ben végzett. Több kitérő után ma már a festészetnek él, szülővárosában alkot. Számos egyéni és közös kiállítása volt az anyaországban és a határon túl. Orgoványon, Bugacon és Lakiteleken is részt vett alkotótáborban. Nagybánya szerelmese, a kortárs plein air elismert alkotója.

– Szinte rímelnek a színek, lüktetnek a fények – e szavakkal méltatta a művész munkáit a kiállítást dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott nevében megnyitó Kalmár Ferenc András rendkívüli és meghatalmazott nagykövet.

– Képeimmel azt üzenem a világnak, hogy érdemes élni. Minden, ami szépség körülöttünk, azt érdemes használni, de nem elhasználni

– vallotta művei üzenetéről az alkotó.

A nyitóünnepségen Jármai Edit énekesnő működött közre. A tárlat június 30-ig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!