kecskemét

2021.06.14. 19:27

Egy ősbemutató főszereplőjeként lép színpadra Nagyhegyesi Zoltán

Nagyhegyesi Zoltán kecskeméti születésű színművész ezúttal egy iskolai projekt főszereplőjeként, a Werk Akadémia színházi menedzsereinek felkérésére lép színpadra június 19-én 20 órakor Budapesten, az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérben.

Morva Daniella

Fotó: Morva Daniella

Június 19-én láthatja a közönség Varsányi Anna: Az öltöztető című kortárs drámájának ősbemutatóját. A rendező Čarna Kršul, a szereplők Spilák Klára, Tornyi Ildikó és Nagyhegyesi Zoltán, a produkció menedzsmentjéért pedig a Werk Akadémia színházi menedzser szakos hallgatói felelnek.

Az Öltöztető két másik szereplője Spilák Klára és Tornyi Ildikó
Fotó: Morva Daniella

Az Öltöztető figuráját Nagyhegyesi Zoltán, Gundel művészeti díjas kecskeméti színművész formálja meg, aki 2017 és 2019 között volt társulati tag szülővárosában.

– Szerettem Kecskeméten játszani, mindenki kedvesen fogadott és sokat tanultam az ottani színészektől – kezdte Nagyhegyesi Zoltán. – A színművészeti után először Veszprémbe, majd egy év szabadúszás után Kecskemétre vitt az utam. Izgalmas és tanulságos évek voltak, sokat lendített rajtam az az időszak – tette hozzá.

Nagyhegyesi Zoltán az Öltöztető című előadás korábbi próbáján
Fotó: Morva Daniella

Nagyhegyesi Zoltán jelenleg szabadúszóként tevékenykedik, ezért a darab elolvasása után örömmel mondott igent a színházi menedzserek felkérésére.

– Legfőképp Lajos karakterébe és a történet mondanivalójába szerettem bele. Számomra kihívás, hogy egy nem hétköznapi jellemvonásokkal felruházott figurát kell alakítanom – részletezte a színművész, aki hozzátette: a történet fontos tanulságot hordoz magában, mégpedig az elfogadást.

Fotó: Morva Daniella

Varsányi Anna: Az Öltöztető

Néveri Lajos, egykori színházi öltöztető nem teszi ki a lábát a lakásából, mióta szeretett főnöke, a népszerű díva elhalálozott. Észrevette azonban, hogy enyhül a fájdalma, ha a színésznő jelmezeit viseli. Egy nap a különösen zárkózott fiúhoz bekopog az alsó szomszédja, M, mert Lajos eláztatta a lakását. M az első pillanattól fogva elfogadja a fiú furcsaságait. A lány író szeretne lenni, de jobb híján újságíró egy igénytelen pletykalapnál. Életét tovább nehezíti levakarhatatlan anyja, aki folyamatosan kritizálja, és saját problémáival fárasztja. Az asszony hívatlanul ugyan, de Lajos lakását is beveszi. Az a benyomása ugyanis, hogy a fiúban bizalmasára akadt. M igyekszik Lajost kimozdítani egyrészt az apátiájából, másrészt a lakásából. A feladat nem egyszerű, de egy elszánt nő számára nincs akadály…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!