kecskemét / galériával

2021.05.29. 17:55

Szombaton Kecskeméten, vasárnap Tőserdőn muzsikál az erdő

Kecskemét-Hetényegyházán, a Nyíri erdőben nagy érdeklődés kísérte szombaton a Muzsikál az erdő a hírös városban című összművészeti rendezvényt. Az egész napos ingyenes program keretében a zenét ötvözték a természeti értékekkel.

Sebestyén Hajnalka

Nagy hagyománya van a Muzsikál az erdő országos rendezvénysorozatnak, melynek idén három állomása van. Az elsőt Kecskeméten és a Tőserdőben, a másodikat júliusban a Mátrában, a harmadikat ősszel Gyulán és Nagyváradon tartják meg.

Szombaton az időjárás is kedvezett a zenét és természetet kedvelő közönségnek. A Nyíri erdőben, a Vackor vár melletti területen tartalmas zenei és természetközeli programokból válogathattak a látogatók. Felléptek többek között a Kodály iskola tehetségei is.

A zene mellett volt erdőjárás, gyógynövény bemutató, de sokan érdeklődtek a rovásírás, fafaragás iránt is.

Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke örömmel számolt be róla, hogy sokan látogattak ki rendezvényükre. Minden korosztály képviseltette és nagyon jól érezte magát.

Vasárnap 10 órától Tőserdőben, a Holt-Tisza partján folytatódik a program. Az ingyenes programok fókuszában szintén a zene és a természet áll. A helyi termékek bemutatóján képviselteti magát a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesülete, Horváth Lászlóné a gyógynövényeivel, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet és a megyei önkormányzat.

A gyermekprogramok mellett a nap folyamán többször indítanak erdei sétát. 10.30-kor fellép a Lóca Együttes, 11.30-kor nyílik meg a „Muzsikál az erdő” 2021-es gyermekrajz pályázatából összeállított tárlat, melyet Varró Dániel József Attila-díjas költő mutat be. A 14 órai műsorban fellép az Eötvös Kvintett, az In Medias Brass rézfúvós kvintett, majd 16 órakor Palya Bea és Lisztes Jenő duója, végül 17.30-tól a Talamba ütőegyüttes játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!