kultúra

2021.05.14. 06:50

Készülnek a nyitásra a kiskőrösi látogatóközpontban

A János Vitéz Látogatóközpont Kiskőrös egyik kuriózuma. Az intézményben nemcsak Petőfi Sándor verses meséjét élhetik újra a séta során az idelátogató turisták, az érdeklődőknek olyan egyéb programokat is szerveznek, amelyek túlmutatnak a kötelező olvasmány kiskőrösi felelevenítésén.

Barta Zsolt

Tóth Anett intézményvezető Tündérország kastélyánál

Fotó: Barta Zsolt

Tóth Anett intézményvezető hírportálunknak elmondta, az idei tervezésnél a tavalyi év tapasztalataiból indultak ki, amikor is sok, máshol táborozó diák látogatta meg az intézményt. A szervezőknek egy programmenüt ajánlottak ki a városról, amelyben természetesen szerepelt a János Vitéz Látogatóközpont, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, az Úttörténeti Múzeum és egyéb látnivalók is.

– Ezenkívül saját napközis táboraink is voltak, amelyeket most is megrendezünk, igaz, ez függ a járványügyi intézkedésektől is. Emellett tervezünk más rendezvényeket is, például egy borkóstolót – mondta Tóth Anett.

Mint közölte, elindult a látogatóközpont új honlapja, melyen információk sokasága várja az érdeklődőket. A weboldalon többek között tájékozódhatnak a látogatók az osztálylátogatások lehetőségéről, de aki messzebbről érkezik a városba, itt szálláshelyet is talál. A honlapon a Tanuljunk együtt menüpont alatt a János Vitéz verses mesét tanulmányozó diákok számára keresztrejtvényt, illetve kérdéssorokat is készítettek. A látogatóközpontban múzeumpedagógiai szolgáltatás is várja az érdeklődőket.

Tóth Anett megemlítette, hogy Budapestről, Miskolcról is érkeztek korábban látogatók, volt olyan csoport, amely három napra érkezett, számukra a városon kívül a környék nevezetességeit is a figyelmükbe ajánlották.

Tóth Anett intézményvezető Tündérország kastélyánál
Fotó: Barta Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!