videóval

2021.04.11. 11:46

Versbe borult a Költészet fája Orgoványon

Az Orgoványi Művelődési Ház melletti fára mindenki felcsiptethetti a kedvenc versét.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Különleges fajtanemesítést végeztek az Orgoványi Művelődési Ház munkatársai, miután szombaton A költészet fájává változtatták a központ mellett álló régi fát. Két napig, szombaton és vasárnap minden versszerető felcsiptethette a fatörzsre kedvenc versét a költészet napja alkalmából. Tóthné Szakolczai Tünde, a művelődési ház vezetője elmondta, hogy kedvcsinálónak nagyjaink, többek között Ady, Arany, Babits, Petőfi és persze József Attila költeményeit helyezték fel szép papíroson a fára és ezekhez tehették hozzá az orgoványiak a maguk kedvenceit.

Fotó: Horváth Péter

A művelődési ház vezetője hangsúlyozta, hogy a magyar líra napján szerették volna úgy ápolni a kultúrát, ami biztonságos módon építi a helyi közösséget is. A vers ünnepének alkalmából egy 20 perces videót is összeállítottak a szervezők, melyben Maszlik István orgoványi festőművész képeinek hangulata egy-egy költeményt idéz meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!