kultúra

2021.04.17. 13:46

Kiállítást szerveznek a kalocsai művészeknek

A német testvérváros nagy múltú művészklubja a több évtizedes partnerkapcsolatra való tekintettel hívta meg a kalocsai járás alkotóit egy nemzetközi képzőművészeti kiállítására.

Gábor János

Cserenkó Gábor, a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub tagja

Fotó: Gábor János

Az esemény alapját frissen kihirdetett pályázati felhívás adja: a testvértelepüléseken élő kortárs művészek alkotásait szeretnék bemutatni.

– Levélben keresett meg a Kirchheim unter Teck-i Kunstverein művészeti egyesület azzal, hogy ifjúsági képzőművészeti fesztivált szerveznek, és 15–27 éves korig keresnek fiatalt alkotókat egy nemzetközi kiállításhoz. A német partnertelepülés szeretné a különböző testvérvárosait közelebb hozni egymáshoz, hogy ilyen formában is megismerjük egymást – magyarázta a pályázat küldetését Cserenkó Gábor író-novellista, a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub (KKMK) tagja, rendezvényszervezője.

– A téma és a képzőművészeti technika teljesen szabadon választott. Várunk festményeket, fotókat, kisfilmeket, grafikákat, rajzokat és szobrokat is, a lényeg, hogy világosan mutassák be a művészetüket

– summázta.

A pályamunkákról készült jpg formátumú fotókat a szervező személyes e-mail-címére, a [email protected] várja a KKMK, május 23-ig. További egyeztetést a jelentkezés után adnak.

Kalocsa és Kirchheim unter Teck 1990-ben kötött testvérvárosi megállapodást, vagyis ha a koronavírus-járvány engedi, akkor tavaly ünnepelték volna a gazdasági és kulturális együttműködés kerek 30. évfordulóját. Az alkalomra nagyszabású programmal készültek az önkormányzatok, de ­aztán bizonytalan időre kénytelenek voltak elhalasztani. Az idei esztendőre tervezett képzőművészeti fesztivál a jubileum egyik hiánypótló eseménye lehet, a német település további két testvérvárosával, a franciaországi Rambouillet-vel és a vajdasági Petrőccel közösen.

Cserenkó Gábor, a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub tagja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!