ünnep

2021.04.01. 14:17

Hangolódjon a húsvétra a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárral!

Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár – a járványügyi szabályok miatt – zárva tart, de az olvasóit nem hagyja program nélkül Húsvét alkalmából sem. Többféle olvasmányt és játékot kínál a bacstudastar.hu honlapján, melyek mindegyike segít ráhangolódni az ünnepekre.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Illusztráció

Aki szeretne mélyebben elmerülni a húsvéti ünnepkör katolikus hagyományvilágában, annak az erről szóló Virágvasárnaptól fehérvasárnapig című cikket ajánlják, felelevenítve ezzel dédszüleink régmúlt szokásait. A régi cikket 1993 áprilisában Bárth János írta a Petőfi Népében.

Az összehasonlításoknál maradva, ugyanúgy érdekes végigtekinteni a többi európai ország tradícióit, melyeket a Húsvéti szokások Európából képekkel illusztrált kulturális kitekintőben szedték össze a könyvtár munkatársai.

Akik pedig egyszerűen csak szeretnének kikapcsolódni, azoknak az ünnepi tematikájú keresztrejtvény, szó- és párkereső, memóriajáték és további izgalmas játékok kínálnak elfoglaltságot a hosszú hétvégére, minden korosztályt megszólítva.

A húsvéti programok az alábbi linkeken érhetők el:

Húsvéti szokások Európából:

Virágvasárnaptól fehérvasárnapig – Részletek a húsvéti ünnepkör katolikus hagyományvilágából: http://www.bacstudastar.hu/documents/10804/8ae5d054-1fae-4f54-9e1b-8dd73f03b27b

Húsvéti játékok:

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában