Baon podcast

2024.05.26. 09:49

Kecskemét új játszóháza az allergiaszezonban is jó választás – podcast

A Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége Gál Zita, az Eleven játszóház vezetője volt, akivel Faragó Miklós műsorvezető beszélgetett a kecskeméti Széchenyiváros legújabb közösségi teréről.

Orosz Fanni Flóra

A Világ utca végén található, korábban Eleven Közösségi Térként üzemelő játszóház 150 négyzetméteren szórakoztatja a legkisebbeket. Gál Zita elárulta, hogy az Eleven közösségi tér átköltözése után, egy baráti beszélgetés alatt merült fel a játszóház ötlete. A korábbi Közösségi Tér üzemeltetőivel a mai napig jó viszonyt ápolnak, így azzal sem volt probléma, hogy a játszóházat is erre a névre keresztelték.

játszóház, podcast, Kecskemét
Gál Zita
Forrás: Rádió 1 Gong

Az átalakítás mondhatni mínuszból indult, hiszen korábban más funkciót látott el az épület, illetve mivel gyermekeket szolgál ki, a jogszabály is szigorúbb biztonsági követelményeket szab ki. Megújult az elektromos hálózat, a tűzvédelemnek maximálisan megfelelnek, és persze fontos volt, hogy a biztonságosság mellett az esztétika se szoruljon háttérbe. Az játszóház vezetője azt is elárulta, hogy az épület színeit is tudatosan válogatták össze, hogy az egy nyugtató, közösségi hangulatot árasszon.

A beltéri gyermekbirodalom több szempontból is jól jön a kecskeméti családoknak: nyáron egyre melegebb van, így a szabadtéri játszóterek a kánikulában már korlátozottak; hidegben és saras időben sem kell lemondani a szórakozásról és nem utolsó sorban az allergiaszezon alatt is tökéletes alternatíva lehet a kikapcsolódásra.

Gál Zita további részleteket árul el a játszóházról az alábbi felvételen:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában