rendhagyó tárlat

2021.03.10. 07:11

Szombattól ablakban láthatók a kecskeméti diákok alkotásai

Szombaton rendhagyó tárlata nyílik a Kecskeméti Képzőművészeti Szabad­iskolának.

Sebestyén Hajnalka

Immár 25 éve, hogy minden esztendőben a növendékek bemutatkoznak alkotásaikkal a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban, köszönhetően a két intézmény közötti jó kapcsolatnak. A tárlat a kezdetektől a város legrangosabb ifjúsági képzőművészeti kiállításaihoz tartozik, ahol a tanítványok éves munkáinak legjobbjait tárják közönség elé.

Idén a járványhelyzet nem teszi lehetővé a bemutatkozás hagyományos formáját, így az iskola tanára, Bruncsák András ablaktárlatban gondolkodott. Szombattól két héten át a könyvtár utcafronti abla­kaiban tekinthetők meg az iskola négy osztályába járó tehetségek alkotásai.

– A tanítványaink éves munkájának válogatása látható a kiállításon, köztük a közös feladat, a Menedék mottó jegyében készült térplasztikák. Valamennyiről nagyon jó minőségű, élethű fotókat készítettünk. Ezen felvételeket rakjuk ki az ablakokba – árulta el Bruncsák András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!