livingroom

2021.02.19. 17:30

Kecskeméti kötődésű zenekar is fellép a tehetségkutató műsorban

Kecskeméti kötődésű zenekarért is drukkolhatunk a Dal 2021 országos tehetségkutató verseny ­szombati válogatóján. A Livingroom együttes Megtörtént című dalát a zsűri mellett a nézők szavazatai is továbbjuttathatják.

Sebestyén Hajnalka

Már az is nagy megtiszteltetés a zenekarnak, hogy dalukat beválogatták a legjobb negyven közé

Pál Benjámin és Friderikusz Péter zenekara nem először indul a Dal című országos zenei tehetségkutatón, melynek fődíja idén is nagy összegű pénzjutalom. Pál Benjámin szólóban 2017-ben, a Livingroom zenekar tagjaként pedig 2018-ban jutott el a válogatóig, ahogyan ebben az évben is. A srácok bíznak benne, idén sikerül az elődöntőig, majd a döntőig menetelniük.

Már az is nagy megtiszteltetés, szakmai elismerés számunkra, hogy dalunkat ismét beválogatták a legjobb negyven produkció közé, hiszen minden évben mintegy félezer dalból válogatják össze a legjobbakat

– árulta el a Kecskemétről származó Pál Benjámin, aki együttesével 2020 őszén hozta össze az új dalt, és idén januárban forgatta le hozzá a videóklipet.

– Rendkívül nehéz év van mögöttünk. A világjárvány zenei életre gyakorolt negatív hatását mi is nagyon megéreztük. A karanténidőszak, a fellépések nélküli napok azonban jó lehetőséget adtak a lecsendesedésre és az alkotómunkára. Ennek eredménye a Megtörtént című dal. A nehéz évet azonban egy szakmai siker zárta, mely segítette az új dalunk létrejöttét, és a videóklipünk megvalósulását – tette hozzá az akusztikus zenekar énekese.

A Livingroom a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programjának keretében kétmillió forintot nyert, melyből a Dal2021-re benevezett daluk és videóklipjük rövid idő alatt elkészülhetett.

– A Megtörtént című dalt a 2020-as év nyomasztó érzései ihlették meg. Az elvágyódásról, a bezártságról, a szorongásról szól, majd a végén a lassú dallamok felpörögnek és reményekkel telve zárul. Négy helyszínen forgattuk le a videoklipet: játszottunk a Bokodi-tónál, a lebegő házak között, a Velencei tónál, a fóti homokbányáknál, valamint a Picturepool stúdióban. A klipben a főszerepet barátnőm, Kucskár Kamilla alakítja, aki a színművészeti egyetemen tanul – mesélte tovább Benjámin.

A Livingroom szombaton lép színpadra a Dal2021 negyedik, egyben az utolsó válogatójában. A műsor 19.35 órakor kezdődik a Duna Televízión.

A bemutatkozó tíz produkcióból öt jut tovább az elődöntőbe, majd onnan a legjobb nyolc a döntőbe. Érdemes versengeni, hiszen az év dalának előadója 10 millió forint pénzjutalmat kap. A zsűri pontjai alapján legjobb négy közé jutó másik három produkció 5-5 millió forinttal gazdagodik. A további négy döntős versenyző 1-1 millió forint díjazásban részesül. Mindezek mellett különdíjakat is átadnak.

– Bízunk benne, hogy dalunk elnyeri a zsűri és a nézők tetszését. Nagyon szeretnénk továbbjutni, és ehhez minden szavazat nagy segítség számunkra – tette hozzá az énekes.

Már az is nagy megtiszteltetés a zenekarnak, hogy dalukat beválogatták a legjobb negyven közé

A zenekar tagjai

Az együttesben Pál Benjámin énekel és gitározik, Friderikusz Péter csellózik, Tóth Bence basszusgitározik, Paukovics Gergely gitározik és Jánny Dominik dobol.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!