Kecskemét

2021.01.10. 07:00

Tele van tervekkel a Last Breath zenekar

Merjünk nagyot álmodni! – ezzel a mottóval vág bele 2021-be a Last Breath zenekar. Mindez tükrözi a srácok kitartását, nyitottságát és céltudatosságát.

Sebestyén Hajnalka

Balról jobbra a zenekar tagjai: Móczó Tamás, Horváth Gergő, Kis Sebestyén és Kriminál Áron

Forrás: Petőfi Népe

A Last Breath zenekar élete az elmúlt hónapokban, a járványhelyzet második hulláma alatt is eseménydúsan telt. Új felállás, új dalok, új tervek – röviden így jellemezhetnénk.

A zenekar története 2017-ig nyúlik vissza. Az együttes zenei stílusa a pop-rock és a világzene között található, némi komolyzenével fűszerezve. A csapat két fő embere, Kriminál Áron dobos és Móczó Tamás (Móczi) gitáros, a kezdetektől együtt zenél. A többi zenésztárs személye többször változott, de az mindig meghatározó volt, hogy valamennyien zenei tanulmányokat folytattak.

Tavaly szeptemberben csatlakozott hozzájuk Horváth Gergő Zsolt énekes, másodgitáros, valamint Kis Sebestyén csellós.

– Tavaly nyáron hangszeres megújulásban gondolkodtunk, valami újat, valami nem szokványosat szerettünk volna – mesélte Áron, aki jelenleg 11. osztályos a Kodály iskolában. – Egyik évfolyamtársamban, Kis Sebestyénben, Sebiben különleges lehetőséget láttam meg, kiválóan csellózik. Így zenei repertoárunkban immár a könnyűzene és a komolyzene nem mindennapi találkozását tapasztalhatja meg a közönség.

A Last Breath hangszerelése ennek köszönhetően merőben eltér a hagyományostól.

– A legtöbb bandában van dob, gitár, basszusgitár és ének. Mi mertünk egy nagyot lépni, és a basszust csellóra váltottuk. Hangtartományban majdnem ugyanazt tudja, de a hangzása extrém. Ráadásul Sebi nagyon jól képzett, könnyű vele együtt dolgozni. Elmondom az elképzeléseimet és ő megkomponálja a saját részét – tette hozzá Móczi, aki a zenekar hangszereléséért felelős.

A zenekar énekese is új, a ceglédi Horváth Gergő Zsolt személyében.

– A srácok egyik ceglédi koncertjén szólóénekesként léptem fel előttük, még 2020 tavaszán. Együtt mulattunk és akkor ismerkedtünk meg, azonnal egy hullámhosszon voltunk. Utána is tartottuk a kapcsolatot. Új dalaimat nekik is mindig megmutattam. Szeptemberben pedig jött a lehetőség, új énekest kerestek, én pedig szívesen csatlakoztam hozzájuk – árulta el Gergő, aki jelenleg Budapesten, a Pázmány Péter egyetemen tanul.

A Last Breath zenekar egyelőre elsősorban csak Kecskeméten és a környékén, Szegeden és Cegléden ismert. Tervük azonban az országos elismertség. Ennek első lépéseként jelentkeztek a Dal2021 tehetségkutató válogatójába.

– Tele vagyunk tervekkel, ennek fontos része lenne az országos elismertség. Két hét alatt összehoztuk a Dal2021-re a bemutatkozó anyagunkat, de sajnos nem jutottunk be az élő adásba. Ennek ellenére nem adjuk fel, a közös munka pedig tovább erősítette csapatunkat – jegyezte meg Sebi.

A banda zenei elhivatottsága óriási, melynek szakmai elismerése sem maradt el tavaly év végén.

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy december elején

a Ceglédi Gigasztár tehetségkutatón a Legjobb dal előadója díjat, illetve a zsűri elnöke, Veréb Tamás különdíját nekünk ítélték meg.

Sőt, a közönségdíjat is majdnem elhoztuk, ugyanis a második legtöbb szavazatot tudhattuk magunkénak – mondta el Áron.

Ennek kapcsán Móczi hozzátette: szakmailag óriási löketet adott számukra, hogy a rangos zsűri elnöke őket találta a legjobbnak.

A srácok próbáltak élni a Raktárkoncert program adta lehetőségekkel is, és egy kiváló zenei anyagot rekordidő alatt felvettek. Az idő azért volt annyira meghatározó a munkájuk során, mert családtagot érintő koronavírusteszt várható pozitív eredménye „fenyegette” munkájuk beteljesedését. Ez az anyaguk látható a Youtube-csatornájukon.

– Ez az eset is bebizonyította számunkra, hogy nagyon jó emberekkel dolgozunk együtt. A kamerás stáb profi módon, extra gyorsan megvalósította velünk mindazt, amit kigondoltunk. Csak köszönettel tartozunk mindenkinek, aki segít minket. A közönségünk is csodálatos, rengeteg pozitív visszajelzést kapunk tőlük. Éppen ezért az új logónk kiválasztásában az ő véleményüket is kikértük – fogalmazta meg Áron.

Balról jobbra a zenekar tagjai: Móczó Tamás, Horváth Gergő, Kis Sebestyén és Kriminál Áron
Fotó: Petőfi Népe

Az idei évre további terveik vannak. Rövidesen új videóklipet készítenek a Pultos lány című dalukhoz, ehhez azonban még várják, hogy kedvenc törzshelyük újra kinyisson. Emellett készülnek újabb fellépésekre.

– A járványhelyzet teljesen átrendezte a zenei piaci viszonyokat. A nagy zenekarok, amelyek kizárólag ebből élnek, nagyon megsínylették. Nekünk azonban nem szegte kedvünket, hiszen nem ez a kenyérkeresetünk. Rendkívül motiváltan készülünk az újranyitásra. Éppen ezért idei mottónknak azt választottuk: Merjünk nagyot álmodni! Kész tracklistákkal, ugrásra készen állunk. Számunkra nem a fellépési díj a motiváció, hanem az, hogy végre színpadra állhassunk. Így nagy előnnyel indulhatunk majd – remélhetőleg tavasztól – az újraindított zenei piacon. Kis költségvetésű zenekarként, rugalmas hozzáállással, minőségi és különleges zenénkkel szerintünk vonzók leszünk a koncertes helyeknek – összegezte végül Móczi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!