Kultúra

2021.01.28. 12:30

Rendhagyó élményt nyújt a kecskeméti színház

A 2020/21-es évadban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház felolvasószínházi sorozatot indított, melynek második epizódja is elkészült a magyar kultúra napjára.

baon.hu

Az előtérben Körtvélyessy Zsolt és Pál Attila a Rükverc című darabban

Fotó: ifj. Háry Péter

Kerékgyártó István Rükverc című színművét Kocsis Pál rendezésében láthatják majd a rendhagyó színházi élményre vágyó nézők.

– Fontosnak tartjuk, hogy minél több színházi műfajt, stílust, formát kínáljunk nézőinknek, és hogy a kortárs magyar irodalom gyöngyszemeit is széles körben megismertessük. Küldetésünknek érezzük, hogy minden színházrajongó ízlését kiszolgáljuk, s jól tudjuk, hogy nagy igény van a stúdiószínházi műhelymunkából születő produkciókra is – mondta Cseke Péter igazgató.

Az előadásnak különleges hangulatot kölcsönöz a felolvasószínházi és a beavató színházi forma ötvözése. A több tucat szerepet tizenhárom színész alakítja az 1953 és 2013 között játszódó, ízig-vérig magyar történetben. Az előadást az újranyitást követően tűzik műsorra a Ruszt József Stúdiószínházban.

Az előtérben Körtvélyessy Zsolt és Pál Attila a Rükverc című darabban
Fotó: ifj. Háry Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!