verseny

2020.12.01. 07:00

Újabb siker elé néz a fiatal kecskeméti zeneszerző

Újabb siker elé néz a kecskeméti születésű Hodován Milán kortárs zeneszerző. A Pannónia Filmstúdió nemzetközi zeneszerző versenyén bekerült a legjobb tíz közé. A szerzeményekre december 1-jéig szavazhat a közönség az internetes oldalon.

Sebestyén Hajnalka

Egy éve nyerte első nemzetközi díját

Forrás: Petőfi Népe

A ma már Budapesten élő Hodován Milán kortárs zeneszerző hazai és európai kiváló eredményeiről már korábban is írtunk. Legutóbb, októberben az Artisjus #kösziadalt! versenyén második helyen végzett. Milán ezekben a napokban ismét nemzetközi szinten méretteti meg magát.

A Pannónia Filmstúdió idén is meghirdette nemzetközi zeneszerző versenyét. Ebben az évben a Kincsem című nagy sikerű magyar film egy nyolcperces részletére kellett zenét szerezni a versenyzőknek. Anonim módon döntötték el, hogy a világ bármely pontjáról jelentkező közel 100 versenyző közül ki kerül az első tízbe. Milán bekerült, mely már önmagában nagyszerű eredmény. Az első tízben Milán külföldi zeneszerzőkkel méretteti meg magát.

Egy éve nyerte első nemzetközi díját
Fotó: Petőfi Népe

Az első tíz zeneszerző műveiből egy nemzetközi, szakmai zsűri dönti el az első három helyezettet. A zsűriben magyar szakemberek is helyet kaptak, Balázs Ádám többszörösen díjazott zeneszerző, Herendi Gábor Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, filmproducer és forgatókönyvíró, valamint Hrutka Róbert többszörösen díjazott zeneszerző. Emellett lesz közönségszavazat, azaz közönségdíj, melyet az olvasók befolyásolhatnak szavazataikkal a következő honlapon: https://www.pannoniastudio.com/hu/verseny. Az eredményt december 1-jén 11 órakor hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!