Versvarázs

2020.12.22. 13:26

Értékelték a költészet ismeretét Kecskeméten

Kedden tartotta a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége hagyományos, ám idén rendhagyó módon megrendezett Versvarázs műveltségi vetélkedőjének értékelését.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

A szövetség Batthyány utcai központjában Szalókiné dr. Kiss Katalin elnök és Kormányosné Makai Eszter elnökségi tag, a verseny szervezője értékelte a beérkezett pályaműveket és a helyezettek számára emléklapot és ajándékcsomagot adtak át. A vetélkedő témáit József Attila és Trianon költészete adták. A 14 éves múltra visszatekintő hagyományos versmondó versenyt a pandémia előtt minden évben a költészet napján rendezték meg, de a helyzetre tekintettel idén a szervezők más utat választottak: jelentkezők a számukra eljuttatott feladatlapokon mutathatták meg ismereteiket a témákban. A több nyugdíjas klub 37 jelentkezőjének egy hónap állt rendelkezésére a feladatok megoldására, a feladatlapokat e-mailben és papíralapon is visszaküldhették a nevezők.

Kormányosné Makai Eszter elmondta, hogy a tavaszi hullám után reménykedtek benne, hogy megtarthatják az ősz folyamán az igen kedvelt szavalóversenyt, de az augusztusi közgyűlésen a biztonságot szem előtt tartva döntöttek az alternatív vetélkedő mellett.

A klasszikusok mellett a Felvidéken született, Trianon költőjének is nevezett Sajó Sándor három versét és Papp-Váry Elemérné Sziklay Szeréna Magyar Hiszekegy című költeményét is beemelték a feladatok közé. A szervező azt is elmondta, hogy az idősebb résztvevők nagy örömmel fogadták a szellemi megméretés lehetőségét, hiszen koruk miatt nem szívesen vállalkoznának szavalásra, de a vetélkedő e formája inspiráló és testhezálló volt számukra. A felhívásra számos klub tagja jelentkezett, a kecskeméti Sion Nyugdíjasház résztvevőit Sipos Mónika szociális ápoló képviselte.

Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!