kiskunhalas / galériával

2020.10.03. 21:10

A kórusművekkel és örökzöld muzsikával ünnepelték a zene világnapját

Kiskunhalas már most csatlakozott a jövő évi TérZene programsorozathoz, így jövőre sem maradnak a lakosok muzsika nélkül a Bethlen Gábor téren – jelentette be közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester a zene világnapja alkalmából.

Pozsgai Ákos

A Bethlen Gábor téri zenepavilonban a halasi Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus szervezésében ünnepelték a városban a zene világnapját péntek délutántól kora estig tartó koncertekkel.

YehudiMenuhin kezdeményezésére 1975-ben az UNESCO október 1-jét A zene világnapjává nyilvánította. A hegedűművész szerint meg kell becsülnünk a csöndet, az ezerarcú muzsikát megismernünk azért fontos, mert közelebb hozza egymáshoz az embereket és a kultúrákat. Ez sikerült is a halasi zene világnapján tartott szabadtéri koncertek szervezőinek, a koronavírus-járvány biztonsági előírásai mellett is sokan kilátogattak a főtéri zenei programokra. Gazdag kínálattal várták az érdeklődőket , a főtéren a Szilády Vegyeskar először énekelt közönség előtt, a nyári kórustáborban tanult acappella művek közül hangzottak el ismert dallamok. A Szilády Áron Református Gimnázium diákjaiból álló kórust Andáné Vastag Andrea középiskolai zenepedagógus készítette fel.

A kórustagok éneke után a Bartók Vince Trió jazz és blues muzsikáját hallgathatta a közönség. Őket a kiskőrösi Szürkeverebek Jazzbandája követte, akik jazz, ragtime és dixieland örökzöldeket játszottak a hazai és nemzetközi zenei szerzők darabjaiból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!