Kultúra

2020.10.03. 07:00

A Kalocsai Kortárs Művészeti Klub újra szervez rendezvényeket

A Kalocsai Kortárs Művészeti Klub nagyjából a koronavírus kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet bevezetése óta nem szervezett rendezvényeket, pedig korábban legalább kéthetente találkoztak. A régió többtucatnyi művészét és a művészetek iránt rajongókat tömörítő csoport mindenki számára nyitott és ingyenes alkalmakon tartott zenés, irodalmi, képzőművészeti esteket. Ezt a tevékenységet csaknem fél év után folytatják, új helyen és időpontban.

Gábor János

Az első előadást Haskóné Apagyi Judit zenepedagógus tartja

Forrás: Petőfi Népe

– Korábban péntekenként találkoztunk, de áttettük keddre, mert nagyon sokszor ütköztünk színházi előadásokkal és kiállításmegnyitókkal – jelentette be a klub nevében nyilatkozó tag. Haskóné Apagyi Judit felidézte: március vége óta szüneteltették a munkát, de október 6-án újraindítják a találkozókat, a városháza hátsó bejárata mellett nyíló pincehelyiségben kialakított műteremben.

Hozzátette: a tavaszi leállás után óvatosabban terveznek, de bíznak benne, hogy már nem szól bele a programba semmilyen korlátozás, és minden második kedden megtarthatják az esteket. A rendszeres előadások felhozatala elég változatos: fotóművészeti, népművészeti, festészeti, zenei témák köré rendezik az alkalmakat, gyakran vendégek meghívásával. Az első őszi alkalommal Gershwin-előadás lesz, amelyen igazi ritkaságokat, eredeti felvételeket is bemutatnak a zongoraművész-zeneszerzőtől. A későbbi alkalmakra szintén van terv: ikonfestészeti, valamint szocialista-realista festmény- és plakátkiállítással is készülnek, árulta el Haskóné.

Az első előadást Haskóné Apagyi Judit zenepedagógus tartja
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!