kecskemét

2020.08.20. 11:30

Akusztikus trióként lépnek színpadra a miniturnéjukon

Új próbaterem, új számok és új felállás. Röviden, tömören ez történt a Last Breath zenekar háza táján az elmúlt hetekben. Közben a srácok nagy elánnal készülnek a jövő szombati Trabant-koncertjükre.

Sebestyén Hajnalka

A Last Breath zenekar tagjai: Móczó Tamás Móczi, Zoboki Balázs és Kriminál Áron

Forrás: Petőfi Népe

Nem unatkoznak a kecskeméti Last Breath zenekar tagjai. Kriminál Áron dobos, Zoboki Balázs énekes, másodgitáros és Móczó Tamás gitáros, azaz Móczi izgalmas heteket tudhat maga mögött. A koronavírus-járvány miatti karantén megálljt parancsolt a tavaszi turnéjuknak, de a kényszerpihenő alatt sok új dal született, és összeállt az első kislemezük is.

A fiatal srácok a nyáron új próbatermet kaptak, a régi, tíz négyzetméteres helyiségből egy harminc négyzetméteresbe költözhettek át, korábbi énekesük, Keményfi Szabolcs hangstúdiója szomszédságába, ahol első kislemezüket is rögzítették. – Zenekarunk tagsága többször változott ebben az évben – mesélte Kriminál Áron, aki Móczival alkot erős köteléket hosszú ideje.

– Először énekesünktől, Szabolcstól kellett búcsút vennünk, mert az élete úgy alakult, hogy már csak háttéremberként tudja az együttes életét segíteni. Jött helyette Zoboki Balázs, aki hamar beilleszkedett és jól kiegészíti a bandánkat. Billentyűsünk, Lukács Márton viszont szeptembertől a győri egyetemen tanul tovább, így tőle elköszöntünk. Ezért úgy döntöttünk, az őszi turnénkat hárman nyomjuk le akusztikus – dob, gitár és ének – felállásban, de közben keressük a zenekar billentyűsét és bőgősét – részletezte Áron.

Jelentkezőkből nincs hiány, egyelőre azonban még nem döntöttek a srácok, kikkel folytatnák. Ezért az augusz­tus 29-én folytatódó koncertturnéjukat úgy tervezték meg, hogy csak hárman játszanak. Az akusztikus trió Kecskeméten, a Trabant romkocsmában ad ingyenes kiskoncertet, az egészségügyi előírásokat betartva, majd a miniturné Szegeden, Kiskunhalason folytatódik, végül ismét visszatér Kecskemétre, a Sörházba, ezt követően újra útra kelnek és Budapesten, valamint Miskolcon zenélnek. Decemberben pedig évzáró bulit tartanának a Trabantban. Ezek egyelőre tervek, hiszen most még senki nem tudja, hogy meddig zenélhetnek a járványhelyzet miatt. – Hárman akusztikus trióként lépünk színpadra, de új hangszereket is behozunk. Áron például cajon dobon játszik majd. A közönség hat dalt hallhat a most debütált kislemezünkről, emellett a karanténban született és a nyáron írt dalokból is elhangzik jó pár, és persze néhány közkedvelt feldolgozás – vette át a szót Balázs, az énekes frontember.

A nyári első fellépésükről, a jövő szombaton 21 órakor kezdődő Trabant koncertjükről felvétel készül, melyet azt követően a rajongók a Youtube-csatornájukon megtekinthetnek.

A Last Breath zenekar tagjai: Móczó Tamás Móczi, Zoboki Balázs és Kriminál Áron
Fotó: Petőfi Népe

A srácok gőzerővel próbálnak jelenleg is, közben a napokban megjelent első kis­lemezük visszajelzéseit fogadják. – Örömmel tapasztaljuk, hogy a rajongóink, barátaink tetszését elnyerték a számok, sőt, ami nagyon fontos, a szakmai körökből is pozitív visszajelzések érkeznek hozzánk. Úgy terveztük, kézzel fogható CD-lemez is megjelenik, de az élet felülírta terveinket. Ennek ellenére nem csüggedünk, már tervezzük az első nagylemezünket, mely több különlegesen hangszerelt számot tartalmazna – tette hozzá Móczi, akinek tervei között szerepel komolyzenei előadókkal való közös szereplés is.

A zene barátokká kovácsolta össze a srácokat

A Last Breath zenekar története 2017-ig nyúlik vissza. A most 17 éves Kriminál Áron kodályos diáktársaival alapította meg együttesét, melynek tagjai időközben változtak. A jelenlegi tagok – Áron, Móczi és Balázs – remek triót alkotnak, jó barátokká váltak, így a próbákon túl szabadidejüket is szívesen töltik együtt. A srácok valamennyien zenei tanulmányokat folytattak. Az együttes zenei stílusa a pop-rock és a világzene között található. Ahogyan ők jellemzik: rockzenei motívumokat játszanak, akusztikus gitárral, unplugged hangszereléssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!