GALÉRIÁVAL

2020.08.03. 16:44

A Hórihorgas-Hujákolók vidították vasárnap a szabadszállásiakat

A gyermekek és a felnőttek körében is ismert Hórihorgas-Hujákolók társulata volt a vendége vasárnap a Szabadszállási Nyári Esték programsorozatnak.

Gulyás Sándor

Gólyalábasok, óriásbábosok, színészek szórakoztató, hagyományőrző előadásukkal kápráztatták el a közönséget, melyek a magyar népzene, a magyar népmesék és a népi parasztkomédiák világát hívták segítségül.

– A járványügyi intézkedések miatt egész évben elmaradtak a rendezvények városunkban, ezért úgy gondoltuk, hogy még az újbóli zárolások előtt megpróbálunk tartalmas szórakozási lehetőséget biztosítani a szabadszállásiak számára. Így született meg a négy előadásból álló nyári esték rendezvénysorozat. A programok összeállításánál ügyeltünk arra, hogy valamennyi korosztály megtalálja a maga érdeklődésének megfelelőt – mondta lapunk érdeklődésre Bencze Ildikó, szervező Kisvárosunkért Egyesület tagja.

A nyitóprogram a Hórihorgas-Hujákolók társulatának hagyományőrző előadása volt. A következő vasárnap a Band of Streets nevű utcazenész formáció örvendezteti meg a közönséget, őket követi Kalinka Enikő és Dócs Péter magyar nóta és operetténekesek műsora. A záró előadást augusztus 23-án tartják, ahol Orosz György humorista lép színpadra. A programok ingyenesen látogathatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!