zene

2020.07.07. 17:52

Tovább folytatódnak a fesztiválok Kécskén

Hétvégén folytatódik Tiszakécske könnyűzenei minifesztiválja, a Tisza Style Fesztivál.

Horváth Péter

Az Audiofuse zenekar is fellép a július 11-ei, szombati rendezvényen

Forrás: Petőfi Népe

A városi alapítvány által szervezett ingyenes programot tavaly rendezték meg először, az ideihez hasonlóan a nyáron, három hétvégén. Idén július 11-én, szombaton lesz a fesztivál első napja, a szabadstrand lejárójánál található területen, ahol három koncerten élvezhetik a soul-, blues- és funk­ritmusokat a kilátogatók – tájékoztatta hírportálunkat Sánta Zoltán koncertszervező. Három fellépő érkezik a szombati koncertre.

A budapesti Audiofuse zenekar valódi hangszereken játszva ötvözi az elektronikus jellegű zenét az egyéb stílusokkal, például diszkó- és funky zenével. Tiszkécskéről érkezik a Mayfly zenekar. A formáció dallamos zenéje a hetvenes évek funk, a későbbi disco pop és a hiphop stíluselemeiből építkezik.

A harmadik előadó Little G Weevil lesz. A frontember gitáros, énekes és dalszövegíró, nemzetközileg híres autentikus stílusáról, melyre a déli blues, a soul zene és a funk ritmusai hatottak. Az előadó az egyesült államokbeli Memphis­ben megrendezett Nemzetközi Blues Challenge 2013. évi szólógyőztese és ő az egyetlen aktív európai szólóelőadó, aki elnyerte ezt a címet.

A szervező elmondta, hogy a színpad előtti területet úgy kerítik el, amivel eleget tesznek a biztonsági előírásoknak, és arra is ügyelnek, hogy megfeleljenek az ötszáz fős korlátozásnak. Az első koncert 18 órakor kezdődik. A Tisza Style Fesztivál keretében további két koncertnap lesz nyáron, augusztus 21-én és 29-én.

Az Audiofuse zenekar is fellép a július 11-ei, szombati rendezvényen
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!