toborzás

2020.07.27. 21:42

Erdélyben tartották meg a Kurultaj hívogatót

Kevesebb, mint egy hónap múlva elstartol az idei Kurultaj Bugacon. A rendezvény azonban nem rendezvény látogatók nélkül, így a szervezők figyelemfelkeltő toborzást tartottak Erdélyben.

baon.hu

A 2018-ban tartott Kurultaj volt a rendezvény jubileuma

Forrás: Bús Csaba

Korábban beszámoltunk róla, hogy idén sem maradunk Kurultaj nélkül, és a nehéz hónapokkal a hátunk mögött ismét részesei lehetünk egy hagyományőrző rendezvénynek.

Szerencsére látogatók hiányával sosem küzd a rendezvény, a szervezők mégis fontosnak tartják, hogy a külhonban élő magyarokban is tudatosítsák kultúránk ismeretének fontosságát, hagyományaink megőrzését. Ennek okán látogattak ki Bölönbe, ahol Kurultaj hívogató- és toborzó rendezvényt tartottak a hétvégén.

A nemrégiben alakult Turán-Székelyföld Egyesület – melynek elnöke Kozma Albert unitárius lelkész – székhelye Bölön, ezért választották a rendezvény helyszínéül.

Emlékeztetőül

Az idei Kurultaj helyszíne: Bugac, a dátum: augusztus 21., 22., 23., a jelszó: Európa legnagyobb hun-türk hagyományőrző rendezvénye.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!