Kecskemét

2020.06.19. 12:50

Hat szó ihlette meg az amatőr versírókat

Kihirdették a 6 szó című amatőr versíró pályázat eredményét. A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, a Montázsmagazin és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely még májusban hirdette meg amatőr versíró pályázatát, melyben Kecskeméten és környékén élők vehettek részt saját költeményükkel.

Sebestyén Hajnalka

A zsűri tagjai az ifjúsági otthon udvarán értékelték a verseket

Forrás: PN

A szervezők részéről Csizmadia Ilona, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon munkatársa elmondta: az online Nagy Versmondás során elhangzó hat versből választottak ki egy-egy szót, amelyeket az amatőr tollforgatóknak saját szerzeményükbe kellett beleszőniük. A hat szó a következő volt: csend, elültetem, illat, muzsikálnak, remény és szeretnék.

A pályázatra három kategóriában várták a költeményeket. Egyéniben két kategória volt: 10–16 éveseknek ifjúsági, valamint 17 éves kortól felnőtt. Ezeken kívül lehetett csoportos, családi kategóriában is indulni. A témát szabadon lehetett megválasztani, a kiválasztott hat szó volt csupán az előírás. Az írások kötődhettek évszakokhoz, természethez, családi eseményekhez, kirándulások emlékéhez, iskolai élményekhez, kedvenc állatokhoz, barátságokhoz, szerelemhez vagy éppen a karanténhelyzethez. A pályázók több, de maximum öt verset küldhettek be.

A versíró pályázatra 57 vers érkezett be 85 amatőr költő tollából. Kecskeméten túl érkezett mű Dabasról, Helvéciáról, Kecelről, Lajosmizséről és Tiszakécskéről is.

Az Egyéni 10–16 éves korosztályban első helyezett lett Juhász Hédi (Kecskemét), második Juhász Hanna (Kecskemét), harmadik Nagy Kira Viktória (Lajosmizse), negyedik Brindza Laura Dorina (Lajosmizse).

Az Egyéni 17 éves kortól, felnőttkategóriában legjobbnak bizonyult Fitó Ica (Kecel), majd őt követte MT Imola (Kecskemét), Bábel Antónia (Dabas), Füleki Barbara (Kecskemét) és Szabó Henrietta (Kecskemét).

A családi, csoportos kategóriában kiemelt díjat kapott Nagy Dóra és családja (Kecskemét), további díjazottak Jakus Janka és családja (Kecskemét-Méntelek), Németh Levente és családja (Kecskemét), valamint Merész Imre és családja (Kecskemét).

A legjobb tollforgatókat és verseiket nyáron a Montázsmagazin bemutatja, valamint jutalmakat vehetnek át.

A zsűri tagjai az ifjúsági otthon udvarán értékelték a verseket
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!