Balladamondó Verseny

2020.03.08. 12:24

Színvonalas szavalatokat hallott a zsűri Nagykőrösön

Nehéz döntés elé állították a diákok a zsűri tagjait színvonalas szavalataikkal.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

Mintegy 170 intézmény több mint 200 diákja érkezett az ország különböző pontjairól és a határon túli régi Magyarország területéről a XIV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyre Nagykőrösre. A háromévente megrendezett rangos kulturális eseményt péntek este gálaműsor keretében nyitotta meg dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere, a verseny pedig szombaton zajlott, a belváros nyolc helyszínén. Pénteken sorsolással döntötték el, hogy mely versenyzők mely helyszínen és zsűri előtt bizonyíthatnak az elődöntőben. Minden zsűri három tagú, elnökei országosan ismert személyek, irodalmi emberek, színművészek és oktatók.

A szavalók Arany három balladája, az V. László, a Tengeri-hántás és a Rozgonyiné közül választhattak, a döntőbe jutottak pedig szabadon választott balladával indulhattak az elsőségért.

A döntőbe 24 versenyző jutott be, akik nehéz döntés elé állították a zsűrit színvonalas szavalataikkal. L. Simon László országgyűlési képviselő, József Attila-díjas költő értékelte döntőbe jutott balladamondókat. Bronzérmes lett Fehér Anna Erzsébet, ezüstfokozatot ért el Zsohár Veronika, az aranyérmet pedig Roznár Ágnes budapesti diák vihette haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!