Kecskemét / galériával

2019.11.08. 17:10

Ovisok szavaltak a Szórakaténuszban

Kecskeméten, a Hosszú utcai óvoda pénteken 12. alkalommal rendezte meg a Városi Versmondó Találkozót, melynek idén a Szórakaténusz Játékmúzeum körterme adott otthont.

Sebestyén Hajnalka

A város 20 önkormányzati, magán és egyházi óvodájából 27 nagycsoportos lépett a zsűri elé. A szavalatok előtt egy kis műsor várta az ovisokat. Az M. Bodon Pál zeneiskolából Miklósné Faragó Csilla intézményvezető és Nemes Dóra intézményvezető-helyettes fuvolán és zongorán játszott, majd a kicsiket Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő köszöntötte, aki egykoron maga is Hosszú utcai ovis volt.

Ezt követően a Versmondó Találkozó régi tehetsége, Nagy Ajsa szavalta el azt a verset, mellyel – immár kodályos diákként – megnyerte a megyei versmondó versenyt.

Az ovisok szavalása nagyon jó hangulatban zajlott le. Találkozó lévén nem rangsorolták a kicsik szereplését, de kiemelték az öt legügyesebb szavalót: Szanáki Ninett (Hosszú Utcai Óvoda), Szemerédi Zsófi (Hosszú Utcai Óvoda), Simkó Iringó (Angyalkert Óvoda), Kanizsai Nagy Szonja (Széchenyi Sétányi Óvoda) és László Zsuzsi Eszter (Szivárvány Óvoda). A találkozóról azonban mindenki ajándékkal, szép mesekönyvvel térhetett haza.

A zsűriben ezúttal Tóthné Gondi Ildikó, a Magyar Ilona Általános Iskola igazgatónője, Wamzer Gabriella, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola intézményvezető-helyettese, valamint Kurilla Márta, a város óvodákért felelős referense foglalt helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!