Kisbokréta

2019.08.01. 07:34

Riminiben lépett fel a kalocsai gyerekcsoport

Nem volt elég az egyszeri fellépés a Bokréta Népművészeti Egyesület Kisbokréta gyermekcsoportjának, mely a múlt héten szerepelt egy helyi folklórfesztiválon, az olaszországi Riminiben: maguknak is szerveztek fellépést.

Gábor János

Dudás Szilvia a helyi látványosságokat is megmutatta a gyermekcsoportnak

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Ők voltak az egyedüli magyar meghívottak, a lehető leglátványosabb koreográfiákat és viseleteket vitték magukkal. A festői, adriai-­tengeri kikötővárosban Leonardo da Vinci művészetével is ismerkedtek.

– Ez a fesztivál már nagyon hosszú ideje működik, és mindig szép létszámban vesznek részt rajta csoportok. Az idei valamivel kisebbre sikerült a szokásosnál: román és lengyel táncosok vettek részt rajta – idézte fel Dudás Szilvia néptáncpedagógus, a csoport kísérője.

– Egy fellépés volt betervezve, de a gyerekek nagyon lelkesek voltak: egyik este kitalálták, hogy öltözzünk népviseletbe, és vigyük a hordozható hangfalunkat, táncoljunk két helyen a városban, ahol sok a turista. Rengetegen megnézték a műsort, a gyerekeknek nagy élmény volt – mesélte, megjegyezve, hogy a produkciót szó szerint díjazták a turisták: a taps mellé pénzjutalmat is összedobtak. Az összegből egy nagy pizzapartit tartottak – fűzte hozzá.

Dudás Szilvia a helyi látványosságokat is megmutatta a gyermekcsoportnak
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

A néptánccsoportok nemzetközi nyári fesztiválfellépéseit jellemzően ugyanaz az iroda szervezi, nekik köszönhetően hívták meg Görögországba a Bokrétát, vagy éppen Bulgáriába a Rezedát. A gyerekeket képző egyesületek pedagógusai ilyenkor nemcsak fellépésekre viszik a csapatot, hanem a helyi kultúrával és értékekkel is megismertetik őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!