Katona József Könyvtár

2019.07.30. 20:00

Mexikóváros arcait mutatja be a kiállítás

Koldus, utcai árus, fiát leszidó anya, sört ivó férfi, buszon elgondolkodva ülő nő, tanúkat fotózáshoz beállító menyasszony, templomból hazafelé ballagó anya és fia, sminkelő transzvesztita férfi – a Mexikóváros lakóit és pillanatait fotózó Keith Dannemiller képeiből nyílt kiállítás kedden a kecskeméti Katona József Könyvtárban.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Keith Dannemiller 1987-ben érkezett Mexikó fővárosába. Fotóiban a helyi embereket helyezi középpontba, és azon dolgozik, hogy megváltoztassa a metropolisszal kapcsolatos negatív sztereotípiákat. Szerinte a tízmilliós város egy csodálatosan vibráló, látványában is különleges hely. A Katona József Könyvtárban több mint húsz fekete-fehér szociofotója tekinthető meg egészen augusztus 10-ig.

A kiállítást Alejandro Vázquez Mártínez kulturális attasé nyitotta meg. Mint elmondta, a könyvtár csodálatos helyszín a képek bemutatására, és megköszönte a lehetőséget, hogy Kecskemétre hozhatták a tárlatot.

– Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy Mexikó tájai és lakosai sok tehetséges művészt inspirálnak – mondta a diplomata, aki szerint Dannemiller jól el tudja kapni a mexikóvárosi élet valóság összetettségét. Úgy véli, a fotográfus a nagyvárosnak azt az arcát mutatja be, amely a turisták előtt általában rejtve marad.

– Hiszünk abban, hogy a kultúra révén az országok közel kerülhetnek egymáshoz – mondta Alejandro Vázquez Mártínez, hangsúlyozva: a kiállítással hazánk és Mexikó is tett egy lépést a másik felé. Az attasé arra bátorított, hogy aki teheti, látogasson el Mexikóvárosa, mert mindenki számára tartogat felfedeznivalót, inspirációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!