kelebia

2019.06.05. 10:55

Maczkó József: a nemzeti összetartozás ma is fontos az ideológiák harcában

A magyar-szerb közelében fekvő Kelebia központjában négy éve egy három elemből álló szoborcsoport emlékeztet a 99 évvel ezelőtti nemzettragédiára és az együvé tartozásra. Erdély, Felvidék, Délvidék, a Kárpátok, az őrvidék és Kelebia földjét is őrzi a trianoni emlékmű. A közadakozásból készült hármas szoborcsoport, amit egy székely kapu, egy kettős kereszt és egy turulmadár alkot, Vámos János kezdeményezte. A település lakói minden évben itt emlékeznek a nemzeti összetartozás napján. Maczkó József polgármester ünnepi beszédében a liberalizmus pusztító hatásairól beszélt, amely nemcsak Európát, de benne Magyarországot sem kímélte. – Napjainkban is komoly ideológiai harc folyik, száz évvel ezelőtt a keresztény magyar nemzetállamot akarták belülről szétrombolni bizonyos erők, napjainkban ugyanők akarják meggátolni a keresztény magyar állam törekvéseit – hangoztatta a polgármester.

Pozsgai Ákos

A közadakozásból készült hármas szoborcsoport létrejöttét, amit egy székely kapu, egy kettős kereszt és egy turulmadár alkot, Vámos János kezdeményezte. A település lakói minden évben itt emlékeznek a nemzeti összetartozás napján. Maczkó József polgármester ünnepi beszédében a liberalizmus pusztító hatásairól beszélt, amely nemcsak Európát, de benne Magyarországot sem kímélte.

– Napjainkban is komoly ideológiai harc folyik, száz évvel ezelőtt a keresztény magyar nemzetállamot akarták belülről szétrombolni bizonyos erők, napjainkban ugyanők akarják meggátolni a keresztény magyar állam törekvéseit – hangoztatta a polgármester.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!