Kecskemét

2019.05.18. 16:59

Bibliai történetek elevenednek meg a tárlaton

Pénteken új szabadtéri tablókiállítás nyílt a kecskeméti Ráday Múzeumban. A Bibliai történetek című tárlaton Keresztes Dóra grafikáit tekinthetik meg az érdeklődők.

Sebestyén Hajnalka

Keresztes Dóra 2006-ban készítette el a grafikáit az akkor megjelent Bibliai történetek gyerekeknek című könyvhöz, mely ma is nagyon közkedvelt. 2016-ban újra kiadták. A grafikákból most tizenkettőt választottak ki, melyek az Ó- és Újszövetség történeteit idézik fel.

A kiállítás megnyitóján a vendégeket Fogarasi Zsuzsanna, a Ráday Múzeum igazgatója köszöntötte elsőként. Majd a tárlatot bemutatta dr. Sárközy István nyugalmazott alpolgármester, a református gimnázium tiszteletbeli igazgatója. A műsorban közreműködtek a Pálmácska óvoda kisgyermekei. A kiállítás október végéig látható.

Keresztes Dóra a képzőművészet számos ágával foglalkozik: festészet, grafika, könyvillusztrálás, tipográfia, plakáttervezés, díszlettervezés és animációsfilm-készítés. Filmjei és képzőművészeti alkotásai a magyar népi kultúra hagyományainak jelenkori megidézését, újra átélhetővé tételét kívánják megteremteni – miközben lényegesnek tartja a modern művészet szín- és formakincsének, kompozíciós elemeinek, absztrakciós transzformációinak tudatos használatát is. Munkái több hazai és nemzetközi kiállításon és filmfesztiválon sikerrel szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!