Kiskunhalas

2019.04.01. 08:46

Mészáros Blanka az egykori iskolájába látogatott

Mészáros Blanka színművészt hívta csütörtök este pódiumbeszélgetésre egykori iskolájának, a Szilády Áron Református Gimnáziumnak Nemora Heliconis önképzőköre. A művésznővel az önképzőkör két diákja, Krizsán Laura és Tóbiás Anna beszélgetett a kezdetekről, a szerepeiről és a sikerekről.

Mester-Horváth Nikolett

Mészáros Blankával Krizsán Laura és Tóbiás Anna beszélgetett

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Mészáros Blanka már gyerekkorától színésznek készült, gyakran vett részt versmondó versenyeken, magánénekre és szolfézsre is járt, sőt éveken keresztül tornázott.

– A sport hosszú éveken keresztül fontos volt az életemben, megtanított csapatban dolgozni – mondta Mészáros Blanka.

A Junior Prima díjjal kitüntetett színésznő halasi gimnáziumi évei alatt tagja volt az iskola színjátszó körének, főszerepet játszott a Godspell és a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabokban is. A közönségtalálkozón a szervezők fotókkal, videófelvételekkel elevenítették fel ezt az időszakot.

– Jólesett fiatalokkal, fiataloknak játszani. Odafigyeltünk egymásra és a darabra is. A gimnáziumi színjátszókörben eltöltött két-három évem megalapozta a mai színpadi jelenlétemet – mondta Mészáros Blanka.

A fiatal színésznő a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után a budapesti Katona József Színházhoz került, immár négy éve tagja a társulatnak, ahol többek között játszott Csehov Sirály című művének Nyina Zarecsnaja vagy Goethe Faustjának Margaréta szerepében, jelenleg pedig gyakran bújik a francia nemzeti hős, Jeanne d’Arc karakterébe. Emellett láthatja a közönség a mozivásznon is, több játékfilmben szerepelt már.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!