Szabadszállás

2019.04.08. 12:08

Ifjú roma tehetségek léptek színpadra Szabadszálláson

Minden évben, április első hétvégéjén ünneplik a Roma Kultúra Napját. Ebből az alkalomból rendezett ki mit tud tehetségkutató és szépségversenyt szombaton a Szabadszállási Roma Nemzetiségi Önkormányzat a József Attila Közösségi Házban.

Gulyás Sándor

A vendégeket és fellépőket Rafael János, a Szabadszállási Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte. Burai Béla, a Bács-Kiskun Megyei Cigány Önkormányzat kulturális- és sport bizottságának elnöke a roma kultúra napjának eredetéről beszélt. A tehetségkutató verseny résztvevői társas- és csoportos tánc, valamint ének-zene kategóriákban mérték össze tudásukat.

Eredmények, szóló tánc kategória: 1. Farkas Krisztián (Kiskőrös), 2. Sztojka Letícia (Kalocsa), 3. Rafael Alexandra (Szabadszállás). Szóló ének: 1. Rafael János, 2. Rafael Norbert és a szabadszállási fiúk. Különdíj: Sallai Ramóna és Korb Tamás. Csoportos tánc: 1. Sziáme Dróm (Szabadszállás), 2. Szabadszállási Aranyszemek, 3. Bajai Gyöngyök. Páros tánc kategóriában a zsűri nem állított fel sorrendet. Különdíjat kapott Rafael Marietta és Györgye Melissza.

Szépségversenyre két kategóriában lehetett nevezni, 3-14 éves korig és 14-20 éves korig. Az eredmények az alábbiak szerint alakultak, 3-14 éves korosztály: 1. Rafael Brigitta, 2. Rafael Tália, 3. Farkas Dorina. 14-20 éves korosztály: 1. Pozsár Klaudia, 2. Rafael Alexandra, 3. Bamberger Jázmin.

A tehetségkutató verseny sztárvendége Kis Pere volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!