Kecskemét

2019.03.19. 20:00

Katedrás alkotásokat állítottak ki a Wojtyla központban

Tavaszköszöntő tárlat nyílt a kedden a Katedra művészeti középiskola diákjainak alkotásaiból a népkonyhaként is működő kecskeméti Wojtyla Barátság Központban.

Sebestyén Hajnalka

A kiállításon látható alkotásokat dr. Mák Kornél alpolgármester méltatta.

– Örömmel vállaltam a megnyitó szerepét, mivel a Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakgimnáziumot – a szó pozitív értelmében – különlegesnek tartom. A mai felgyorsult világunkban, amikor gyerekeket, felnőtteket egyaránt magával ragadott a mobiltelefon és a számítógép világa, öröm látni, hogy vannak fiatalok, akik még kreatívan gondolkodnak és alkotnak. Úgy vélem: ez a kreativitás, alkotói szabadság és szeretet a későbbiekben is pozitívan hat majd az életükre – hangsúlyozta az alpolgármester, majd bemutatta a falon függő nagy méretű képeket.

A tavaszköszöntő program második részében a Hegedűs Zoltán népzenész és két társa húzta a talpalávalót az ebédhez. Az ismert zenész elmondta: a téli műhelymunka után új dalokkal színesítették repertoárjukat. Végül Pintér Józsefné, a ház nagylelkű támogatója köszöntötte fel Farkas P. Józsefet, a Wojtyla alapítóját névnapja, valamint feleségét, Jolikát születésnapja alkalmából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!