Kiskunmajsa

2019.02.17. 08:12

Pócsik Olga számára a festés játék és öröm

Pócsik Olga majsai festőművész-tanár alkotásaiból nyílt kiállítás a Konecsni György Kulturális Központban.

Tapodi Kálmán

A tárlat – ami a Kultúrházak Éjjel-Nappal programsorozat helyi nyitórendezvénye volt –, megnyitója előtti órákban tucatnyian jelentkeztek az élményfestésre és alkottak együtt a kiállító művésszel. Hamar kiderült, hogy többségük életében először festett vászonra, de mindenki nagy élvezettel készítette a műveket, melyek alaptémája a fa volt. Pócsik Olga tanácsokkal is segítette az ecsetet ragadókat, akiknek a festőállványokra helyezett képeit is láthatta a megnyitó közönsége.

A „Szín-játék” elnevezésű kiállítás alkotásait Kondákor Ferenc majsai művésztanár ajánlotta a közönség figyelmébe, aki már negyedszázada kíséri figyelemmel Pócsik Olga művészetének kibontakozását. Mint elhangzott: az alkotó képi világát az anyaság még színesebbé, teljesebbé tette.

„Festészetemben pillanatnyi hangulatokat, megfoghatatlan érzéseket szeretek és szoktam ábrázolni. Kifejezésem eszközeit és témáit a vidéki élet attribútumaiból merítem. Képeim nagyobbik részében tájakban, absztrakt, néha mesebeli házakkal, különös figurákkal mesélem el érzéseimet, vágyaimat, kritikáimat a világgal, a környezetemmel. Visszatérő motívum és gondolat a művészetemben az urbánus épített környezet és a természet közötti kapcsolat, feszültség, ami valószínűleg nem csak az alkotásaimban, bennem is meg van. A festés számomra játék és öröm. Talán a színekkel szólni tudok, velük szeretnék örömet szerezni, hangulatokat adni, gondolatokat ébreszteni. Nem konkrét látvány után készítem a munkáimat, festményeimen látható tájak, városok, utcák, terek, világok belső világom, távoli emlékeim szüleményei, amelyek a valósággal keverednek.” – fogalmazott művészetéről Pócsik Olga.

A kiállításon közreműködött az AcoustiCats együttes. A tárlat március 1-ig látogatható a kiskunmajsai kulturális központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!