kiskunmajsa

2019.01.27. 13:43

Majsáról indul országjárásra az Omega együttes

Sportcsarnokturnéra indul februárban az Omega együttes, amely a Tűzvihar elnevezésű koncertsorozat előtti, nyilvános főpróbáját Kiskunmajsán, az Iskola utcai arénában tartja február 2-án.

Tapodi Kálmán

– Hatalmas megtiszteltetés, hogy az ország egyik legismertebb együttese váro­sunkat választotta a főpróba helyszínéül – mondta el Vadkerti Rita, a majsai Konecsni György Kulturális Központ igazgatója. Mint megtudtuk: a sportcsarnokturné első állomása Szeged lesz, de a majsai főpróbán is látható, hallható lesz a lézershow-val kísért, teljes műsor.

– Hogy miért éppen Kiskunmajsa? Részben az első turnéállomás közelsége miatt, másrészt, mert intézményünk hangtechnikusa a múlt évben rendszeresen közreműködött az Omega hazai és külföldi koncertjein. Szerencsére a helyszínt alkalmasnak találta a zenekar menedzsmentje, így története során először lép a majsai közönség elé az Omega – tette hozzá az intézményvezető, aki kiemelte, hogy mindenki készségesen segített a szervezésben, melynek során a sportcsarnokba tervezett egyéb programokon is módosítani kellett.

A Tűzvihar turné címadó szerzeménye az együttes 10000 lépés című albumán szerepelt, amit később áthangszereltek. Mint az együttes közleményéből kiderül: a műsoron szereplő legrégebbi szám több mint ötvenéves, de egy kicsit sem lóg ki a sorból, a mai fülnek is kellemes, egyszerű szavakkal mesél, és remek hangulatot áraszt. Az Omega együttes kortalan klasszikussá vált. Az elmúlt 15 évben újra folyamatosan koncerteznek nemcsak itthon, hanem külföldön is. Berlin, Prága és Pozsony szinte hazai pályának számít, a felvidéki és erdélyi koncertek hangulata semmihez nem hasonlítható. Az idei koncertsorozat a sokadik megújulást jelenti, noha az elmúlt másfél évtized számos újdonsággal szolgált a Szimfónia – Rapszódia – Oratórium trilógia mellett. A Tűzvihar turnén a progresszívabb időszak dalai szólalnak meg, modern, lüktető hangszereléssel. A fiatalabb zenészekkel kiegészült együttes a legjobb úton halad, hogy a hatalmas életművet valóban örök életűvé tegye.

Vadkerti Rita: Hatalmas megtiszteltetés, hogy az ország egyik legismertebb együttese városunkat választotta az országos turné előtt a főpróba helyszínéül
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában