Útinform

2024.06.14. 07:10

Mutatjuk, hol dolgoznak az utakon Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

Bács-Kiskun, forgalomkorlátozás, útinform
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

 

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán
- a Budapest felé vezető oldalon, Inárcs térségében a 38-as és a 31-es kilométer között fix munkavégzés miatt a külső és a leállósávot lezárták, a forgalmat a belső sávra és a szemközti oldal belső sávjára terelik. A Röszke felé autózók a külső sávot és a leálló sávot használhatják. 
- a Szeged felé vezető oldalon Kecskemét térségében javítják a burkolatot. A 91-es és a 92-es kilométer között sávlezárás lassítja az autósokat. 
- Röszke felé az elválasztósáv növényzetét kaszálják Kecskemét és Kiskunfélegyháza között. A 97-es km-től a 114-es kilométerig haladnak, és mozgó terelés mellett a belső sávot zárják le.  

Főutak:

Az 51-es főúton
- Kalocsán, a 116-os kilométernél lévő vasúti átjáróban felújítási munka miatt kell vasárnapig lezárásra számítani. A forgalmat kijelölt terelőútra irányítják. 
-  Kalocsa belterületén, a 118-as kilométernél a vízvezetéket javítják. Félpályás lezárás lassítja a közlekedést.

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton
- Soltvadkert határában, a 35-ös kilométernél félpályás lezárás mellett aszfaltoznak, a 36-os km-nél pedig a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. Utóbbi esetében forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják. 
- Szintén Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben. 
- Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat ugyancsak helyben kiépített terelőútra irányítják.

Az 54-es főúton
- Soltvadkert közelében, a 43-as és a 44-es kilométer között körforgalmi csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. 
- Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták. 

A 441-es főúton, Cegléd és Nagykőrös között munkaidőben kaszálnak. Az 1-es kilométertől a 9-es kilométerig haladnak mozgó tereléssel, miközben a fél útpályát elfoglalják.

A 451-es főúton, Gátér határában, a 10-es kilométernél a járda felújítási munkálatai miatt csak a fél útpálya járható.

Átadták a forgalomnak az 512-es számú főutat, amely közvetlen kapcsolatot létesít Kalocsa és az M6-os autópálya között. A főúton található a legújabb Duna-híd is, amely a Tomori Pál nevet kapta.  

Alsóbbrendű utak

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton a vasúti átjárót újítják fel Kunszentmiklósnál. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában