Vádemelés

2024.06.14. 09:39

Gyermekei előtt fenyegette meg a buszsofőrt a kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki két gyermeke jelenlétében hangosan szidalmazott, majd veréssel fenyegetett meg egy buszsofőrt.

Baon.hu

A vádirat szerint a helybéli férfi 2023. november 22-én, két gyermekével akart felszállni egy kecskeméti helyi autóbuszjáratra. 

vádemelés, Kecskemét,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Az autóbusz vezetője épp ekkor akart elindulni, ezért a busz ajtajait becsukta. Indulás előtt azonban meglátta a vádlottat és gyermekeit, ezért az első ajtót ismét kinyitotta. A buszra felszálló vádlott – azért, mert előttük a sértett becsukta az ajtót – hangosan szidalmazni kezdte a sofőrt, akit ennek során azzal fenyegetett meg, hogy megveri. A sértett félt attól, hogy a vádlott fenyegetését beváltja, ezért nem indult el, hanem a férfival szemben rendőri segítséget kért, a többi utasért pedig mentesítőjárat érkezett.

A büntető törvénykönyv a tömegközlekedésben dolgozókat – így a buszsofőröket is – közfeladatot ellátó személynek minősíti és eljárásuk alatt fokozott büntetőjogi védelemben részesíti.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza – írja az ügyészség.

A férfi bűnösségéről a Kecskemét Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!