Kalocsa

2018.11.18. 07:00

A szokatlan darabot szerette a közönség

Erdős Virág drámáját amatőr színészekkel mutatta be a Kalocsai Thália Társulat.

Gábor János

A sikeres bemutatót további előadások követik majd

A kortárs darabot már tavaly év végén színpadra akarták állítani, ám erre személycserék miatt nem nyílt lehetőségük. Jöttek-mentek a színészek, ezért tolták el többször a kalocsai premiert – indokolt a rendező-társulatvezető. Bneu László felidézte: csak idén tavasszal tudták elkezdeni az érdemi munkát, amikor stabillá vált a szereposztás és végre elkezdődhettek a próbák. A sikeres bemutatót persze további előadások követik, igaz, idén már nem állítják újra színpadra, viszont január-februári időpontokat elkezdtek egyeztetni.

– Bejött az elképzelésem, visszakaptam mindent, amit megálmodtam – értékelt az előadás után Bneu, aki minimalista díszleteket alkalmazva mesélte el a fővárosba költöző, majd ott kellemetlen kihívásokkal, méltatlan szituációkkal szembesülő vidéki lány történetét. Elsősorban a színészek játékára bízta a sztorit, és úgy érzi, jól is teljesített a csapat. Felhívta a figyelmet: arra, hogy a főhős kalocsai lenne, csak erős utalások vannak, de a darab címe ellenére kimondatlan marad. Ez feltehetőleg csak elterelte volna a figyelmet a dráma igazi céljáról.

– A történet hagyja gondolkodni a nézőt, és mi ezeket a gondolatmeneteket nem is zártuk rövidre, így a nézőtérről távozó közönség még hosszasan elmélkedhetett arról, hogy valójában mit is látott – vázolta rejtélyesen a rendező, aki egyébként kifejezetten elégedett volt a végeredménnyel, és a visszajelzések alapján erre minden oka megvan.

A sikeres bemutatót további előadások követik majd

– Szokatlan, meglepő darab, a nézők is megjegyezték, hogy ez nagyon más, mint amit csinálni szoktunk, de szerették. A színészek szintén nagyon odatették magukat – nyugtázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!