Kecskemét

2018.09.23. 09:22

Játékosan kutatják a város történetét

Új közösségi játékot hirdet – kettős alkalomból – az ifjúsági otthon.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Egyrészt Kecskemét 650 évvel ezelőtt szerepelt először dokumentumban mezővárosként, másrészt az épületüket – az egykori Iparos Otthont – 111 évvel ezelőtt építették fel. A játékos versenyre Kecskemétről és a megyeszékhely vonzáskörzetéből 3-4. és 5-6. osztályos diákközösségek jelentkezhetnek szeptember 24-éig.

A verseny háromfordulós, a feladatok szorosan kapcsolódnak az iparos és céhes hagyományokhoz, az épített értékekhez. A verseny célja, hogy ezeket élményszerűen bemutassa. A feladatok lehetőséget nyújtanak az osztályközösségeknek arra, hogy a céhes, iparos múlt kecskeméti emlékeit őrző intézményeket és jelenleg működő műhelyeket felkeressék. Nem utolsósorban a közösségi játék segíti a pályaválasztás előtt álló fiatalokat abban, hogy felismerjék, milyen minőségű és egyben összetett dolog egy szakma kitanulása.

A közösségi játékra 10-25 fős osztályközösségek, szakkörök jelentkezését várják. A csapat minden tagja érdeklődésének, képességeinek megfelelően tud hozzájárulni a közös ismeretszerzéshez. Jelentkezni az ifjúsági otthon címén lehet: 6000 Kecskemét, Kossuth tér 4. vagy [email protected] e-mail-címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!