kecskemét

2018.07.09. 11:30

A gyerekek Furafalvára kalandozhatnak

Július 11-én megnyitja kapuit a Meseudvar az ifjúsági otthonban.

Sebestyén Hajnalka

A gyerekek mindig élvezik az interaktív mesés műsorokat

Forrás: Petőfi Népe

Az intézmény nyári mesés programsorozata idén öt alkalomból áll. A hagyományokat folytatva több visszatérő előadó is érkezik – Csörömpölők, Lóca, Bahorka Társulat –, az együttesek minden évben az ifjúsági otthonban mutatják be új programjukat, műsorukat. A Chorhidea kamarazenekar pedig különleges műsorral készül: egy Mátyás-mesét dolgoznak fel a Mátyás-évhez kapcsolódóan, ahol az udvari mutatványos is szerephez jut. Harmadik éve része a sorozatnak a Kodály-fesztivál családoknak szánt különleges előadása. A komplex programban szerepet kap a zene, a mese, a kézművesség, a játék, az izgalmas tombola és mesebeli kóstoló is.

Az első előadás szerdán 17.30-kor kezdődik. A gyerekek a Csörömpölők Együttes Kalandozás Csudafalván című, legújabb gyermekműsorát láthatják. Vidám zenés kalandozás során kiderül, miért is olyan különleges Furafalva.

Július 18-án, szerdán Mátyás király meg az igazmondó juhász című mese részeseivé válhatnak a kicsik. Közreműködik a Chorhidea Kamarazenekar és Csongrádi Béla udvari bűvész-mutatványos. Július 25-én, szerdán a kecskeméti Kodály Művészeti Fesztivál családi programjaként a zene világába kalauzolják el a gyerekeket. A Vivat Bacchus énekegyüttes Barangolás Hangországban című meséje hangszer nélküli énekléssel viszi időutazásra a kicsiket az őskortól napjainkig.

Augusztus 1-jén A kenyeres legény címmel a Lóca Együttes tart gyermekelőadást. Augusztus 8-án zárásként pedig a BaHorKa Társulat Tündér Ilona című előadása tekint­hető meg.

A gyerekek mindig élvezik az interaktív mesés műsorokat
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!