Kiskőrös

2018.05.07. 07:08

Ötödik alkalommal tartották meg Kiskőrösön a Petőfi Fesztivált

Két napos fesztivált rendezett a Kiskőrösért Egyesület a hétvégén. Ötödik alkalommal tartották meg a Petőfi Fesztivált a nagy költő szülőhelyén, amely során a belváros szinte felbolydult szombaton és vasárnap.

Barta Zsolt

Szombaton kiállítás megnyitóval indult a rendezvénysorozat a művelődési központban, amely a helyi Petőfi Kultusz történetét idézte fel. Este a Balkán Fanatik koncertje csábította a helyieket a kőrösi városközpontba, illetve az ezt követő Mágnás Miska operett.

Vasárnap a Luther sétányon a kicsik részére gyermekparkot alakítottak ki a szervezők, ahol a szülők népi ügyességi játékokkal foglalták le a csemetéket. A Petőfi Sándor szülőháza melletti szoborparkban alakították ki a művészparkot, ahol az érdeklődők a meghívott alkotókat tekinthették meg munka közben. A résztvevő partnerszervezetek között voltak a Kőrös Körül a Művészetért Egyesület, a Kalocsai Kortárs Klub, a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótáborért Egyesület és a kiskunfélegyházi Holló László Képzőművészi Kör is.

Petőfi korát természetesen a ma már romantikusan tűnő 1848-49-es forradalom és szabadságharc nélkül nem is lehet felidézni. Egy tucat hagyományőrző csoport látogatott a városba vasárnap, akik a templom kertben táboroztak. Akit érdekelt a kor katonáinak a fegyverzete, a huszárok vagy a császári nehéz lovasság öltözéke, az itt minden kérdésére választ kaphatott. Majd délután a vásártéren egy korabeli csatajelenetet mutattak be a katonák, amely több száz érdeklődőt csábított a helyszínre.

A programszervezők a vasárnap estét is izgalmassá tették, ugyanis a meghívottak között volt a Muzsikás Együttes, és a Princess Együttes is. Este pedig a Falu Rossza zenés vígjátékkal zárult az ötödik alkalommal megrendezett Petőfi Fesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!