Kecskemét

2018.04.20. 18:00

Rusznyák Gábor bemutatta a kecskeméti színház évadtervét

Változatos műfaj-, hangulat- és témakínálattal várja a jövő évadban is a Kecskeméti Katona József Színház a közönséget. Vígjáték, balett, operett, dráma, sőt krimi is szerepel a teátrum programtervezetében.

Koós Kata

A Katona József Színház nyári programtervét, valamint a 2018/19-es évad előadás-tervezetét ismertette a teátrum vezetősége április 20-án, pénteken. A tervezett bemutatókról Rusznyák Gábor, a színház főrendezője adott tájékoztatást.

A 2018/19-es évad első, nagyszínházi bemutatója egy musical lesz, Mikszáth Kálmán: A beszélő köntös című művét láthatja majd a közönség Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente feldolgozásában. Az előadás előbemutatóját október 2-án, a Város Napján tartják.

A következő bemutatót november 16-án rendezik majd, melynek során Goldoni: Nyaralás című komédiáját viszi majd színre a teátrum társulata Rusznyák Gábor rendezésében, aki elmondta: az előadás a '60-as, '70-es években sokak által átélt, balatoni, SZOT-üdülős nyaralások hangulatát idézi majd.

Az év végére táncszínházi előadással és egy vígjátékkal készül a társulat. December 7-én Verdi: Traviata operáját tekintheti meg a tánc nyelvén a közönség a Kecskemét City Balett előadásában, a szilvesztert pedig Cseke Péter rendezésében Francis Veber: Balfácánt vacsorára című vígjátékával ünnepelhetik majd.

Február 22-én Shakespeare: Othello című klasszikusának bemutatója következik Rusznyák Gábor rendezésében.

A jövő évad utolsó nagyszínházi bemutatója pedig Agatha Christie: Tíz kicsi néger című krimije lesz Cseke Péter és Rusznyák Gábor közös rendezésében.

A gyermekközönséget is újdonságokkal várja majd a kecskeméti teátrum: a Grimm-testvérek Jancsi és Juliskájának története elevenedik majd meg a nagyszínház színpadán. A mesejáték bemutatóját október 10-én tartják.

– Emellett folytatjuk az operamesék sorozatunkat is, melyben Mozart, Donizetti és Rossini dallamai köré építünk egy történetet szintén a kicsik számára – mondta a főrendező.

A Kelemen László Kamaraszínházban október 6-án Seidler: A király beszéde című drámájának bemutatóját tartják majd Béres Attila rendezésében, melyet február 23-án a Fekete Péter operett premierje követ.

A Ruszt József Stúdió Színház vonatkozásában három bemutató szerepel a jövő évi programtervezetben. November 17-én Arthur Miller: Az ügynök halála című drámájának, január 11-én Bertold Brecht: Baal színművének, április 12-én pedig Leonard Gershe: A pillangók szabadok című romantikus vígjátékának bemutatóját tekintheti majd meg a közönség.

Az évad második felében újabb osztályterem-színházi produkcióval készül a társulat Réczei Tamás rendezésében Osztályelső címmel.

Cseke Péter, a Katona József Színház igazgatója többek a jövő évad bérletezési információiról tájékoztatta a sajtótájékoztató résztvevőit. Az előbérletezési időszak május 15-től kezdődik, a régi bérlők helyeit június 29-ig tartja fenn a színház.

– A bérleteket illetően változás történik a következő évadban: hat nagyszínházi és egy kamara- vagy stúdió színházi produkcióra lesznek érvényesek – mondta Cseke Péter direktor.

Nyári műsortervezet

A nyári szünetben sem pihen majd a Katona József Színház társulata. Június 1-jén rendezik majd az Együtt a Művészetért díjátadó gálát: a teátrum legjobbjaira vonatkozó közönségszavazatokat május 22-ig várják. Idén először a szavazni vágyók online, a színház honlapján is voksolhatnak kedvenceikre. Június 8-án és 9-én Újvilág Passió lesz a Kecskeméti Arborétumban. Június 12-én a POSZT versenyprogramjában játsszák majd a Csárdáskirálynőt, 19. és 21. között pedig idén is erdélyi turnét tart majd Hargita megyében a társulat a Család ellen nincs orvosság című előadással. A nyár folyamán továbbá többek között Mórahalmon, Balatonföldváron, Szarvason lép színpadra a társulat. Augusztusban pedig ismét megnyitja kapuit az Udvarszínház, 3-án a Kosztolányi Dezső titkos légyottjairól szóló Hajnali részegséget láthatja majd a közönség Kosztolányi szerepében Kőszegi Ákossal, Karinthy szerepében pedig Koltai Róberttel. 4-én és 5-én a Kié vagy, mondd? produkciót, 11-én pedig a Heisenberg című előadást játsszák majd, utóbbit Benedek Miklós és Ullmann Mónika főszereplésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!