kunszentmiklós

2018.04.12. 11:22

Éneklésben is kiválóak a kunszentmiklósi Baksay iskola tanulói

Negyvennégy iskola részvételével rendezték meg Budapesten a Béres Ferenc Országos Éneklő Versenyt. A kunszentmiklósi Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola diákjai ezúttal is kitettek magukért.

Gulyás Sándor

A díjazott diákok felkészítő tanárukkal

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Az országos verseny résztvevőinek zsoltárok és népdalok közül, kötelező és szabadon választott énekeket kellett előadniuk. A szakmai zsűri arany, ezüst és bronz minősítésekkel, valamint minden korcsoportban 1-3. díjjal és egy különdíjjal jutalmazta az előadásokat.

A díjazott diákok felkészítő tanárukkal
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Gulyás Sándor

A kunszentmiklósi diákok közül Draskóczy Zsuzsanna (1. o.), Bankovics Száva (2. o.), Szabó Zelda (3. o.), Mihók Il­di­kó (5. g.), Mizsei Molli (6. g.) és Baki Eszter (8. g.), valamint csoportos ének kategóriában Bankovics Boglárka, Komlósdi Sára, Jáger Anna (4. o.) vettek részt a versenyen. A népes mezőnyben az intézmény valamennyi indulóját arany minősítéssel jutalmazták. Draskóczy Zsuzsanna különdíjat kapott, Bankovics Száva 3. helyezett lett, Mizsei Molli és Baki Eszter pedig a 2. díjat szerezte meg korcsoportjában. Felkészítő tanáruk Draskóczy Balázs volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!