kecskemét

2018.03.27. 17:22

Nagy siker volt a SZÍN-TÁR

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Kecskeméti Katona József Színház a színinövendékek találkozóját, vagyis a SZÍN-TÁR-t Kecskeméten.

Horváth Péter

A március 20 és 24-e között zajló színészmustra óriási sikernek bizonyult, már hetekkel korábban elkeltek a jegyek minden előadásra. A nagy érdeklődésre való tekintettel dupla előadást tartottak Cserhalmi György kaposvári tanítványai, akiknek Bánk-misszió című osztályterem-színházi vizsgáját a Katona József Gimnáziumban láthatta a közönség. Szintén duplázott a másodéves Cseke-osztály az Auschwitz-Birkenauba deportált Ovics családról szóló Mengele törpéi előadással, amelyet a darab szerzője, Réczei Tamás állított színpadra.

A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemet Zsótér Sándor és Börcsök Enikő negyedéves növendékei képviselték A vadkacsával, Fodor Tamás rendezésében. Az Újvidéki Művészeti Akadémiáról László Sándor és Balázs Áron osztálya érkezett Beckett-vizsgájukkal, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói pedig Augusztus című produkciójukkal léptek közönség elé, amelyet Bruno Schulz novellái alapján Balázs Zoltán állított színpadra.

A találkozó történetében először nyerték el az MMA díját a kolozsvári színinövendékek, akik a Rómeó és Júliát, valamint az Ahogy tetszik című vígjátékot mutatták be, mindkettőt Keresztes Attila rendezésében.

Cserhalmi György osztálya duplázott a színészmustrán Fotó: Bús Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!