kecskemét

2018.03.21. 16:23

Kecskemét múltjában kalandoztak a diákok

Szerdán tartották meg a Kecskemét Város Polgára Leszek című helytörténeti verseny döntőjét. A nagy múltú versenyt 23. alkalommal hirdette meg a Béke Általános Iskola.

Sebestyén Hajnalka

A tavaly októberben útjára indított megméretés három fordulója után a legjobb hat csapat jutott be a döntőbe. A Magyar Ilona iskolát a Kecskemét kis polgárai, a Református iskolát a Hírös diákpolgárok, a Bányai gimnáziumot a Mind2, a Zrínyit az Állatgondozók, valamint az Arany János iskolát az Alföldi vegyespáros, illetve az Aranyos Apródok elnevezésű csapat képviselte.

A helytörténeti verseny minden évben a 6-7. osztályos korosztályt szólítja meg. Az idei verseny mottója, Petőfi híres versének címe, „Hírös város az Alfődön Kecskemét…”.

Székelyné Kőrösi Ilona főmúzeológus elnökletével a zsűrinek nem volt könnyű dolga. A zsűriben helyet foglalt Császár Cirillné is, a verseny egykori megálmodója. A következő eredmény született: első lett a Refi Hírös Diákpolgárok csapata, második az Arany iskola Aranyos Apródjai, harmadik pedig a Bányai Mind2 csapata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!