Kecskemét

2018.02.19. 18:05

Több mint 24 ezren nézték meg a Seuso-kiállítást

Rekordszámú érdeklődőt vonzott a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása Kecskemétre. A Cifrapalotában korábban egyetlen tárlatot sem néztek meg ennyien, ilyen rövid idő alatt.

Maksa Balázs

Mint arról többször beszámoltunk, a dél-alföldi régióban egyedüliként Kecskeméten láthatták az érdeklődők a Seuso-vándorkiállítást január 30. és február 18. között. A Cifrapalotában kiállított kincseket összesen 24.058 fő tekintette meg.

Már az első héten akkora érdeklődés övezte a római kori ezüsttárgyakat, hogy a megnyitó után néhány nappal köszönthették a tárlat tízezredik látogatóját. A közel három hétig tartó kiállításon a látogatók száma hétvégente elérte az 1400 főt is, emiatt a második hétvégén már meghosszabbított nyitvatartással várták az érdeklődőket a múzeum munkatársai.

A Seuso-kincseket bemutató kiállítás következő állomása Miskolc, utána pedig Nyíregyházára érkeznek a kincsek. Székesfehérvár, Zalaegerszeg és Kaposvár után Kecskeméten is nagy sikert aratott a vándorkiállítás és minden bizonnyal az ország keleti felében is nagy érdeklődésre tart majd számot.

Nyitókép: Bús Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!