Kalocsa

2018.02.09. 20:00

Táncgálával emlékeznek a legendás pedagógusra

A legendás néptáncpedagógus, Tóth Ferenc halálának 20. évfordulójára készülnek a kalocsai táncosok.

Gábor János

A Bokréta Népművészeti Egyesület táncosai mellett több csoport is fellép majd a gálán

Nagyszabású táncgálával emlékeznek a kalocsai táncosok idén Tóth Ferenc néptáncpedagógusra. A Bokréta Népművészeti Egyesület tavaly, főleg programszervezés céljára elnyert 25 millió forintos pályázata segít a nemes cél megvalósításban. A szervezők bejelentették, hogy az 1998-ban elhunyt „mindenki Feri bácsijának” emlékére rendezett gálaesten színpadra lép minden csoport, aki valaha is feldolgozta a koreográfus egyik táncát.

– Húsz évvel ezelőtt vesztettük el Tóth Feri bácsit, aki a Bokréta Népművészeti Egyesületet is vezette, irányította, tanította. Úgy gondoltuk, ez az évforduló méltó arra, hogy nagyszabású rendezvénnyel emlékezzünk meg róla – mondta el Illésné Koszta Krisztina. A bokrétások jelenlegi vezetője kitért arra is, hogy maga az egyesület szintén történelmi, hiszen 1991 óta létezik.

– Március 3-án a Kalocsai Városi Színházban rendezzük meg az emlékműsort, és aztán egy régitáncos-találkozóval, baráti beszélgetésekkel, táncházzal folytatjuk az Ifjúsági Házban – foglalta össze a terveket.

A Bokréta Népművészeti Egyesület táncosai mellett több csoport is fellép majd a gálán

Illésné Koszta Krisztina leszögezte: ugyan elsősorban azokat a koreográfiákat, népi játékokat szeretnék egy csokorba gyűjteni az esten, amelyek Tóth Ferenc munkáját dicsérik, de azért a slágernek számító kalocsai táncokból is jó néhányat láthat majd a közönség.

A Bokrétán kívül biztosan színpadra lépnek majd a Kalocsai Hagyományőrző Néptánc Egyesület és a Piros Rózsa Táncegyüttes csoportjai. A szervezők készülnek az alkalomra egy Tóth Ferenc életéről szóló rövidfilmmel is, amit először szintén a gálaműsoron lehet majd megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!