Jánoshalma

2018.03.22. 20:00

Korszerű hivatalban intézhetik ügyeiket a jánoshalmi járás polgárai

Lerakták az alapkövét az új járási hivatalnak Jánoshalmán. A 290 millió forintos beruházás révén korszerű körülmények között intézhetik ügyeiket a kistérség polgárai.

Tapodi Kálmán

Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere (balról-jobbra), Kovács Zoltán államtitkár, Kovács Ernő kormánymegbízott és Bányai Gábor országgyűlési képviselő

Néhány hónap múlva alighanem a Kölcsey Ferenc utca 12. szám alatti ingatlanon épülő Jánoshalmi Járási Hivatal lesz a kisváros leglátogatottabb épülete. A látványterveken már megtekinthető az új, mintegy 600 négyzetméteres területű, a környezetbe jól illeszkedő épület, aminek lesz egy emeletes és földszintes része is.

Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja arról is örömmel számolt be a csütörtöki ünnepélyes alapkőletétel alkalmából, hogy a kormányzati forrásoknak köszönhetően, évről-évre közel 1 milliárd forintot költenek az épületeikre. Mint elhangzott: még idén kormányablakot adnak át Kecelen, Soltvadkerten és Lajosmizsén.

– A megye legkisebb, de legjobban rászoruló járásában nagy öröm, hogy elindulhat ez a beruházás, mert megérdemlik az itt élők, hogy mindent egy helyen, a legkorszerűbb körülmények között intézhessék ügyeiket – hangsúlyozta Kovács Ernő, aki hozzátette: néhány év múlva helyi Kormányablak is átköltözhet majd az új épületbe. A kormánymegbízott kiemelte a térség országgyűlési képviselője, Bányai Gábor „kellő kitartással történő küzdését”, amivel hozzájárult ahhoz, hogy Mezőkövesd mellett, Jánoshalma legyen a másik település, ahol teljesen új járási hivatal épülhet.

Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere (balról-jobbra), Kovács Zoltán államtitkár, Kovács Ernő kormánymegbízott és Bányai Gábor országgyűlési képviselő Fotó: Tapodi Kálmán

A modern, korszerű épületért a járás lakóinak nevében mondott köszönetet Bányai Gábor, valamint Czeller Zoltán, a város polgármestere. Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna, Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatala vezetője is megköszönte az állami támogatást, ami révén felépülhet az új épület, ahol egy helyen, korszerűbb körülmények között dolgozhatnak majd a hivatal munkatársai és mindenki reménye szerint, sok elégedett ügyfél távozhat majd onnan, ügyei gyors elintézését követően.

Részletek a Petőfi Népe március 23-ai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában