Összefoglaló

2024.07.08. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 08.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Tasson az elmúlt hónapok kiemelkedő beruházása volt az útfejlesztés, mely hét utcát érintett. A részletekről Németh Gábor polgármester számolt be a Rádió 1 Gong Téma műsorában. Az útfejlesztés mellett szólt még a tervezés alatt álló óvodai tornaszobáról, a tervezett iskolafelújításról és az idegenforgalomról.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Borkülönlegességek, hagyományos magyar és cigány ételek jellemezték a vadkerti gasztronapot
Fotó: Pozsgai Ákos

Szombaton sokadik alkalommal népesült be Soltvadkerten a városi sportcsarnok előtti tér, ahol bor- és gasztronapot szervezett az önkormányzat a Máltai Szeretetszolgálat Soltvadkerti Csoportjával összefogva.

A tompai határátkelőnél egy hamis alvázszámos autó akart átcsúszni a rostán. Nem sikerült.

A tompai határrendészek két szerb állampolgár útlevelében több olyan bélyegzőlenyomatot találtak, amelyek hamisnak bizonyultak.

A 441. számú főút építéséről és a körzetében történt jelentősebb fejlesztésekről beszélt dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő a Rádió 1 Gong Téma című műsorában. A képviselő elmondta, hogy szeptemberre teljesen elkészül a 441-es számú főút.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy jánoshalmi férfival szemben. A többszörös visszaeső elkövető a háza előtt ellökte a 84 éves sértettet, aki emiatt elejtette a táskáját, amit a vádlott felkapott és elfutott vele - írja közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A hétvégén érkezett Kiskunhalasra a 19 éves Kosztonics Patrik, aki az elmúlt napokban Ásotthalomról indult el 15 éves szamarával, és mintegy négyszáz kilométert gyalogol a Győr--Moson-Sopron vármegyei Kisfaludig, negyven települést érintve, hogy pénzt gyűjtsön egy szamárfarm létrehozásához.

Indulhat az előkészítő munka a bajai déli elkerülő út projektjében: a RODEN Mérnöki Iroda Kft. készítheti el a kivitelei terveket. 

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában