Baon podcast

2024.07.08. 06:50

A tassi útfejlesztést az óvodai tornaszoba építése követheti – podcast

Tasson az elmúlt hónapok kiemelkedő beruházása volt az útfejlesztés, mely hét utcát érintett. A részletekről Németh Gábor polgármester számolt be a Rádió 1 Gong Téma műsorában. Az útfejlesztés mellett szólt még a tervezés alatt álló óvodai tornaszobáról, a tervezett iskolafelújításról és az idegenforgalomról.

Sebestyén Hajnalka

A tassi fejlesztésekről hírportálunk is rendszeresen hírt ad, most mindezek összefoglalva is hallhatók az interjúban. Németh Gábor polgármester az elején elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében nyert Tass 178 millió forintot az útfejlesztésre, melyből négy gyűjtőút és három egyéb becsatlakozó út. A munkálatok tavaly ősszel kezdődtek el, de akkor az időjárás nem volt kedvező a befejezésére, így idén tavasszal folytatták, és április végére fejezték be.  

útfejlesztés, Tass,
Németh Gábor Tass polgármestere beszélt az útfejlesztésről
Forrás: Rádió 1 Gong

A hét utca összesen 2600 méteres útfelújítást jelentett. A településen élők számára fontos utak, a déli és délkeleti részt köti össze a központtal. Érintve például orvosi rendelőt, óvodát, iskolát, könyvtárt.

Németh Gábor a beszélgetés során a település terveiről is tájékoztatást nyújtott. Így a tervezés alatt álló óvodai tornaszobáról, melyre 127 milliót nyertek. A tornaszoba mellett szeretnék még energetikailag is korszerűsíteni az épületet, és új parkolót építeni. A polgármester szólt még a tankerülettel közösen tervezett iskolafejlesztésről és az idegenforgalomról is. 

További részletekért hallgassa meg a beszélgetést!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában