Baon podcast

2024.06.22. 15:45

Tóth Péter Lóránt versek által kommunikál – podcast

A Hír FM műsorának vendége Tóth Péter Lóránt versvándor volt, akivel többek között a nemrégiben Kecskeméten tartott rendhagyó irodalomóráról is beszélgetett a műsor szerkesztő-riportere, Vizi Zalán.

Orosz Fanni Flóra

A beszélgetés alatt mindenekelőtt hivatását mutatta be Tóth PéterLóránt. Elmagyarázta, hogy a vándor életmód röviden magába foglalja, hogy Kunszentmiklóson lakik a családjával, de a Kárpát-medencében él. Sokat utazik, havi nagyjából 3-4 ezer kilométert tesz meg. Utazásai többnyire rendhagyó irodalomórákra viszik különböző iskolákba.

baon podcast, versvándor, Kunszentmiklós
Tóth Péter Lóránt
Fotó: Beküldött fotó

Radnóti Miklós születésének 115. évfordulója alkalmából Lélek vagyok, élni szeretnék címmel Kecskeméten is rendhagyó irodalom órát tartott a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonában. Az előadás Kőszegi Ábel Töredék című, Radnóti utolsó hónapjait bemutató krónikájára épült, de elhangoztak benne a Bori notesz versei és más Radnóti költemények is.

A versek, a történetek, az irodalom szeretete már Tóth Péter Lóránt gyermekkorában kialakult édesanyja által, aki rengeteget mesélt neki, később pedig irodalomtanárának köszönhetően rengeteg szavalóversenyen vett részt. Az előadó szerint egészen más szinten lehet a verseken keresztül kommunikálni és üzenni, ami a befogadó közönség számára is jobban hat, mint a hétköznapi beszéd.

A versek világáról és a versvándor feladatáról még több érdekesség derül ki az alábbi felvételen:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában